Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

Jom Exchange Link!!

Selasa, 26 Februari 2013

Monday Blues Yang Happy

Selalunya Monday ni dikaitkan dgn Monday Blues.. biasalah... Hari pertama start keja, start sekolah (kecuali negeri Kedah, Kelantan dn sbgainya).. mood cuti tu masih ada.. kalo online FB ja pagi2 isnin ni, mesti ramai update Monday Blues.. haha.. aku pn sama juga.. bird onion head

tapi Monday Blues 11.02.13 bgi aku happy sangat-sangat..admire2 onion head... hehehe.. Jeng..jeng..jeng...(saspen la sgt kan).. haha.. family bf aku.. datang merisik... shy onion headshy onion head

so jumaat tu, aku p market ngan mkcik dan mak aku, beli barang2 untuk kenduri kecil (merisik jah pon.. takkan nk wat besar2).. sebab apa, kalo sabtu ngan ahad, mmg banyak kedai ttp, kan CNY.. 

yang bestnya untuk kenduri merisik ni, kami sediakan bihun goreng, roti jala, kek caramel, kuih karipap, kek gula hangus dan agar-agar.. tp yg paling best... aku tolong soraikan roti jala.. haha.. maksudnya, tolong jalakan roti jala.. maksunya tolong watkan roti jala.. haha.. paham ka x ni.. sigh onion head

so pagi Isnin tu, kami siap2 kupas bawang, bancuh tepung utk roti jala semuanya la.. lepas tu, aku start buat dari pukul 11 sampai pukul 1... Habis tu baru aku mandi untuk siap2 pakai baju yang sangat  lawa pretty onion head
haha.. habis mandi, makan tghari sikit, lepas tu baru siap2 mekap smua.. belah laki nak datang pukul 3, so ada time la.. tak lah kelam kabut.. tengah siap2 tu, tiba2 bf aku msj, kata tgh siap2 nak mai.. masa tu pukul 2.45pm.. wah... time tu baru rasa ketaq semacam..(berdebar semacam) yang paling best tu, sepupu aku yg tolong pakaikan tudung pn sama berdebar.. haha.. boleh pulak.. tak sampai 10 minit, dah dgr enjin kereta BF aku kt dpn rumah.. ha.. apa lagi.. semua ahli keluarga aku kelam kabut siap2 barang makanan.. haha..

lepas tu, diorg datang 2 keta.. ibu BF aku, dan mkcik dia saja perempuan, yang lain semua lelaki.. ada 2 orang pkcik dia yg datang tu aku kenai.. yang lain...silence onion head.. hahaha..

lepas tu, aku dan kazen2 ku tunggu dalam bilik.. yang lain semua p sambut tetamu.. lepas tu dgr diorang sembang2, gelak2.. wah aku nk kepoh gak ni.. kazen aku tlg jd telinga aku.. haha.. lepas tu diorg pgl aku utk kenalkan (errkk.. mcm mana nak kata, kira nk tjuk muka la.. kata nak kenalkan, dah kenal pn.. haha)

lepas tu, salam cium ibu BF aku smua, aku masuk blk balik.. lepas tu diorg gelak2.. kazen aku cita, diorg panggil aku keluar, lepas tu kakak aku pn kena tjk muka juga, pkcik dia tnya BF aku, yang mana satu, yang kakak ka yg adik, muka dia cuak semacam.. dia kata yang adik.. haha.. wew onion head

lepas tu, bincang2 pasai duit hntrn dan duit mas kawin semua, dah selesai semua, baca doa... lepas tu baru diorg panggil aku g kat depan, mak dia sarungkan cincin merisik kt aku.. wah... aku ingtkan x yah sarung2, mana tau kena juga.. tak smpt nk snap gmbr.. gmbr sndiri ada la.. 

 ok.. wajib selca

 makcik tolong snap kan.. posing ala2 manja gitu... haha..
chocolate cheese


ok.. so bila habis mkn2 smua, tukar2 buah tangan.. aku beli kek ja, x smpt nk sedia benda lain.. so aku beli la kek chocolate cheese from Sunflower Cake House,.. bila time nak tukar ni, aku tgk kotak kek yang dia bagi, aik.. beli kt kedai yg sama la pulak.. haha.. xpa la.. lepas dia blik 10 mnt, dia sms, tnya aku x tukar kek lagi ka.. aku kata dah tukar, sbb aku sndiri yg tukar, maybe sbb kotak sama kot dia rasa tak tukar lagi.. tapi rupanya bukan pasai kotak sama... pasai KEK YANG SAMA.. haha.. whaaat1 onion head

dah la beli kat kedai yang sama, tgk2 kek pon sama juga.. CHOCOLATE CHEESE whaaat2 onion head haha.. mmg lawak la ari tu.. dah la kena mak aku dan mak dia pn pakai baju warna yang sama.. nasib baik bukan design yg sama.. haha.. mkcik aku kata ada jodoh la tu.. haha.. Amin... wow1 onion head

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Daisypath - Wedding