Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

Jom Exchange Link!!

Selasa, 29 Disember 2009

H***U

Semlm baru rncg nak g karaoke ngan boy aku.. skali dia dmm da.. sok cancel.. mlm ni ingat nak ajak dia g pesta tgk konsert KRISTAL.. harap2 dia smbh.. kalo x smpt g mlm ni.. mlm thn bru kmplan MAY wat knsrt kat PESTA.. so harap2 dpt tgk 2 2 group ni.. huhu.. ingt mlm new year hbs tgk knsrt nak trus g round island.. not sure nak g ngan keta or motor.. errrmmm...!~ kalo naik keta best.. alang2 ngantuk leh tido.. haha.. sian boy aku sorg2 bawa keta.. kalo mtr pon best gak.. leh amik angin mlm.. haha.. hopefully time tu aku x kena kaco lagi ngan h****.. haha... =)..

Teringat aku thn lepas xsalah aku.. aku ngan boy aku g round island around 1-2 am camtu..(kami ni xda keja kalo mmg g round island.. cam gila plak..) pastu dah lepas pd titi kerawang (dr balik pulau ke teluk bahag).. tiba2 ada bunyi mengilai.. panjang lak tu.. aku peluk boy aku kuat2..(leh slim prut dia.. haha).. mmg seram gila time tu.. dlm hati aku ni doa mcm2 ayat smua kuar.. bila nak smpai dam tlk bahang pon x tau lak.. aku rasa cam jauh ja kami nak smpai.. sdgkan pttnya dah smpai.. yg tu la salajh 1 pengalaman round island aku x leh lupa.. =)

Sabtu, 14 November 2009

Bengang!~

Bengang tul smlm.. aku tgh tgu separuh akhir muzik2.. lagik 5 minit pukul 10 ml mata ni tetiba lak pejam.. sedar2 mak aku pgl aku dah pukul 10.. mau x hangin 1 badan.. hangin kat diri sndiri la.. ada la nak hangin kat mak aku.. haha.. aku tgk2 time tu lagu cinta gila.. aku pon layan ja la.. mmg best lagu tu.. tp bengang gak la sbb lagu alyah ngan riz, aurora, lagi mcm2 lagu aku terlepas... waaahhh.... sedih gila tau.. pas tu 5zal kata tgl lagu last.. aku pon harap2 lagu yg aku tgu tu yg last.. skali 5zal kata lagu bengang!~.. aku pon apa lagik....!~ hhuuureeeeee!~ BENGANG aku smua hilang pas2 nampak muka akim ngan dgr sora dia.. haha... mula2 cam x caya ja dgr si akim ni nyanyi life.. sbb start sora dia sama cam lagu radio.. mai tgh2 mmg kopem akim nyanyi life.. sedap sora dia lani.. dah improve dah.. bgs la.. apa2 pon... LUV U AKIM!~. hehe..

Ahad, 25 Oktober 2009

Lama xupdate!~

herrrmmmm.. makin lama makin terbiar blog aku nih.. hehe.. bz keja ja skrg.. smpai nak merepek dlm blog ni pon dah xda idea..!~

Isnin, 12 Oktober 2009

BANNER PROMOSI!~

PROMOSI : BANNER 10'X3' (FABRIC) ONLY FOR RM45 + FREE DESIGN. BANNERKING AT SUNTECH PENANG.

Selasa, 8 September 2009

facebook oo facebook

kemarin dh dpt gaji pertama.. yeye.. tapi duit smua utk raya.. aduh.. huhu.. x kisah la.. jari aku semua letih.. sbb main game kat facebook.. typing maniac.. yg bestnya manager aku pon join sekaki.. haha..ok la.. ank smbg game.. sapa2 nak add aku kat fb silakan.. www.facebook.com/hirwaniey

Sabtu, 29 Ogos 2009

yiiiihhhaaa!~

ari ni ckp sbln aku keja kat bannerking.. cam x caya aku dah ckp sbln keja sini.. hehe.. x sbrnya nak rasa gaji pertama aku.. aku harap2 sgt dpt trus keja sini smpai aku dpt jadi pekerja tetap atau pon sudah confirm.. aku nak kmpl pngalamn keja kat sini dulu.. =)

anyway.. kdai ri ni tutp awal.. smpai 12.30 saja.. sbb ada meeting.. tapi aku x dijemput sama.. maybe sbb aku pekerja baru kot.. huhuhu.. it's ok.. lagokpon leh balik awal.. smbg tido... hehehehe...

ok la.. aku nak ucapkan slmt berposa wat semua umat islam yg baca blog aku.. hehe... daaa....

Isnin, 24 Ogos 2009

Hujan + Posa + Bertunang + Kawin = AKU!~

ari ni ari ke 3 kita smua berposa.. dan juga bulan ni mmg bula hujan.. hari2 hujan.. smpai bgn tido pon malas..(mmg mls pon).. huhu.. tapi yg ni dikatakan hujan rahmat.. sbb kita berposa salam musim hujan jadik peratus utk org2 yg x berposa tu kurg la.. tapi ada gak yg x posa.. mmg la sapa xnampak.. tapi Allah yg maha Esa nampak..(wah... ceramah ni..)..

erm... brapa ari ni aku hepi sgt...koz boy aku tba2 ckp ttgt bertunang n kawin.. tapi bila dipikir2kan balik.. mmg byk bnda kena uruskan b4 n after kawin.. mcm boy aku ckp.. pas kwin msti nak duk umah sndiri.. so.. mmg byk duit kena ada pas kawin.. mmf ar time remaja dulu (skrg remaja lagik ok?) asyik pkr nk bertunang n kawin.. kena lak member aku 2 org dah kawin.. 3 org dah tunang.. tapi tgjawab pas kawin tu lagik besar dr skrg..

mmg la nak tunang dulu leh.. tapi xkan nak tunang smpai 2, 3 thn kot.. sbb aku ngan boy aku pon msing2 baru sebulan keja.. kalo plus gaji kami 2 org pon rasanya x ckp lagik.. erm.. dah tu kena wat byk perancangan.. so insyallah thn dpn kami akan bertunang gak kalo x da halangan.. (amin...).. herm.. byk lak aku melalut ari ni.. hehe.. k.. enough 4 today.. da.... =)

Selasa, 11 Ogos 2009

Hepi Besday to Me!~

ari ni besday aku.. maksudnya hari ni juga masuk la thn ke 5 kami couple.. harap2 thn dpn dpt bertunang.. kalau ada jodoh.. kawan aku smua dok suruh aku kawin cpt.. huhu.. hopefully la.. kailing (kawan sekerja aku) beli kek kecil kat aku.. siap ada corak cj7.. huhu.. sedap kek tu.. thankz to him.. hehe.. malam ni boy aku nak ajak aku kuar mkn.. sempena besday aku n anniversary kami...(bukan annivesary kawin tau..huhuhu..)... thankz to pia, pae po, n memember yg wish besday kat aku.... k lah.. it's time to go home... daaaa....

Isnin, 10 Ogos 2009

1 hari lagik!~

yeye.. sok genap umur aku 22 thn.. dah tua dah.. kawan aku time umur nih anak dah umur 3 thn... yg bertunang dah 2 org.. yg dah kawin 2 org.. aku bila lgik xtau la.. haha.. kena tgu boy aku kewangan stabil la gamaknya.. sbb dia nak pindh umah baru bulan ni.. aku baru ja pindah kawasan yg sama lam mgu lepas.. penat gila.. tapi best sbb kami nanti duk kat kawasan perumahan yg sama.. ari2 leh htr ngan amik aku balik keja.. waaahhhhaahhaa... jimat duit tmbg aku.. ye la.. rapid dah naik harga.. huhu.. k la.. tgh mkn ni.. ku nak smbg wat keja lak.. daaa....

Selasa, 28 Julai 2009

~Alhamdulillah~!

kehadapan pembaca2 blog...(wah ayat.. haha) hari ni hari kedua aku start kerja.. dlm post lepas aku g tau kan aku g interview kat banner king ngan hot print.. skrg nih aku dpt keja dah kat banner king as graphic designer.. tapi masalahnya cawangan kat bayan baru.. kat suntech.. aku target kat komtar ja.. jauh gila aku nak g.. hari ni hari ke 2 aku kerja.. yg bestnya tmpt aku kerja nih cuma aku ngan manager aku ja.. xda gangguan org lain.. custmr pon kurg skt la.. janji aku rilek.. ok la.. nak msbung wat kerja.. daaa...

Jumaat, 17 Julai 2009

Tension!!~

hari slasa lepas.. aku g interview kat 2 kedai printing nih.. satu hotprint.. satu lagik banner king.. kedai ni dkt ngan komtar ja.. dah la panas time tu.. aku ni cam org sewel gak jalan sorg2.. aku tgu cik piah rehat.. tapi sep kata dia x mai lak.. cik piah nih pon.. kalo x mai htr la msj awal2... huhu.. kan dah kena g rht ngan sep.. stgi org gosip lak.. haha.. apa2 pon aku nak wihs gud luck kat adik ku pae po.. (walaupun hg x anggap aku akak hg.. hahahaha...)... k la.. nanti ku update bila ada msa...(time aku mai cc ja la...)

Selasa, 16 Jun 2009

~MuSiM BerTunang~





dua minggu berturut2 member member baik aku bertunang.. jelesnya aku.. aku bila lagi ntah la... haha.. anyway.. semoga diorg nih smua panjang jodoh.. semoga cepat naik pelamin ye kawan2ku.. muuaaahh korg... daaa...

Mizz TheM so Damn MucH!!!!!~~~~~

brapa lama aku x on9.. broadband ku telah dihadkan.. akak aku xbyr bil.. aku xam biasa la.. keja apa pon x dpt lagik.. ri ni member ku ajak kuar.. tapi aku satu sen pon x da lam purse.. so terpaksa la dicancelkan ja.. aku rindu sgt2 diorg.. terutama ida n pia.. pastu paez n sep.. rindunya kat korg semua.. dah la x leh ym.. nak msg pon kredit kena jimat2 gak.. ekonomi gawat nih..

pada pez po.. tahniah aku ucapakn pada akak hg no.. slmt pengantin baru.. sori x leh p.. lagik pon hg x htr kad.. cuma pesan mulut ja.. hehe.. ida.. sori x melawat mak hg kat spital.. pada sep sori x leh kuar hari ni ngan hgpa smua.. pada pia yg pagi2 subuh kaco aku ngan msj i miss u tu.. aku pon rindu kat hg gak.. n lastly for eja.. i miss u 2... muuuaaahhh korg semua... daaa....

Isnin, 27 April 2009

AkHiRNYa!!

kemarin ptg ada 1 private no kol aku.. dia suruh aku mai interview for kerja yg aku minta b4 la.. akhirnya byk2 kerja yg aku apply ada gak yg bg respon.. haha.. b4 dat 1 haram pglan utk interview apa pon x dpt.. boy aku lagik sng.. isnin baru ni dia g interview.. rabu tu depa dah kol suruh start keja 4/5 nih.. lagik cpt.. aku ni baru ja nak g interview.. tu pon ntha la leh dpt ka x.. mintak2 la murah rezeki aku.. amin..!~ 

AkHiRNYa!!

kemarin ptg ada 1 private no kol aku.. dia suruh aku mai interview for kerja yg aku minta b4 la.. akhirnya byk2 kerja yg aku apply ada gak yg bg respon.. haha.. b4 dat 1 haram pglan utk interview apa pon x dpt.. boy aku lagik sng.. isnin baru ni dia g interview.. rabu tu depa dah kol suruh start keja 4/5 nih.. lagik cpt.. aku ni baru ja nak g interview.. tu pon ntha la leh dpt ka x.. mintak2 la murah rezeki aku.. amin..!~ 

Rabu, 25 Mac 2009

Lama Gila X Update!~

naper la menjak 2 menjak ni aku mls nakk update blog nih.. lagik pon bukan ada org nak baca kan? kan? huhu.. smlm baru aku apply keja part time for pc fair april nih kat pisa.. hopefully aku ngan member aku sorg nih dptla.. sbb kami 2 org skrg ni pengganggur.. ermm.. mak aku suruh aku keja promoter.. sblm ni aku pernah jadik part time ja.. tapi aku mls gila nak keja promoter.. cam x da hidup.. bukan pa.. masuk cerah... balik gelap.. balik dah kul 10.. kul 2 tido... sok pg or tghari dah nak keja.. 1 lagik.. ahad pon kena keja gak.. erm.... 2 yg wat aku lagik bertambah2 malas... bila aku minta clerk.. x dpt lak.. lagik pon gaji ckt ja.. hikhik.. so.. sesapa leh sarankan keja apa aku patut wat or apply? errmm.. kalo idea yg bernas aku kasik hadiah misteri.. hahaha...

Selasa, 10 Mac 2009

Boring!~

hari ni boring.. boy aku srnk ar pasai cuti.. aku ni smpai x lrt nak cuti.. ari2 dok umah.. penggagur la katakan.. boringnya..!~

Khamis, 5 Mac 2009

Sejuknya!~ =)



sejuknya!~ =)

Selasa, 24 Februari 2009

PaNDaINya!~

hari sabtu n ahad ni aku ada lagik 2 paper nak kena ulang.. cian aku.. paper nih sepatutnya aku kena ulang masa awal2 sem lagik.. tapi aku malas... so skrg kena ulang gak la walaupun aku dah hbs blajaq.. sbb kalo aku nak konvo kena hbs semua paper.. huhu.. dah la brapa sem lepas punya subjek.. buku ntah plak ada kat na.. cam na nak study nih? pandai sungguh aku.. hahahaha!~

Jumaat, 20 Februari 2009

LaLa NgaN aNaK DiEr!~


Pic Of NiNi n HeR ChiLD!~


Rabu, 18 Februari 2009

Lala + 4 eKoR aNaK GaK!~

ari ni kucing aku yg pth kaki lak nama lala plak beranak.. 4 ekor juga... masuk ni kucing kat umah aku dah ada 12 ekor.. ponin aku.. haha..

Isnin, 16 Februari 2009

KuCiNG KU + 4 EkOr AnAK

malam sabtu tu )14 februari kucing aku yg mengandung ni asyik bising ja... tak berhenti dok meow... aku pon pelik gak.. kucing aku yg nama lala tu lak patah kaki.. pgi tu aku dah bawak g klinik.. memang kopem patah kaki.. doktor suwuh bawa mai balik ari slasa nak balut kaki dia.. so aku kena kurung dia dalam sangkar.. pasai xmau bg kaki dia lagi teruk.. kalo biar xpdn ngan sblh kaki dia boleh lari kuar.. haha..

so memula tu aku ingat kucing aku nini ni bising pasai aku kurung lala.. dia panggil kucing aku yg lain smua g tgk lala dlm sangkar.. hehe.. lawak tul tgk aksi dia.. tapi smpai kul 3 pagi pon dia dok meow x berhenti.. so pagi ahad tu aku bangun tgk nini dah hilang.. aku tanya pakcik aku nampak x.. pakcik aku kata dia p beranak pa pasai dok bising malam tu.. then kakak aku dgr mcm bunyi anak kucing.. suspen gila.. pakcik aku g cari.. tgk2 nini ada bawah almari buku.. dgn ANAK-ANAKNYA skali.. 4 ekor lak tu.. comei2 semua.. hehe.. 2 ekor warna putih + oren, 2 ekor lagik warna putih + oren + hitam.. 

gambar akan diupload nanti.. 

Khamis, 5 Februari 2009

~2 EkOr KuCiNgKu MeNgaNdUnG SeReNtaK!~


yg ni lak nini.. dier ni paling manja ngan aku... aku panggil jer kalo dier nanti sahut.. tapi kalo akak aku atau tok aku dier tgk wat bodo ja.. haha.. 

2 ekor kucing betina aku skrg mengandung serentak lak.. aku pon dah penin nih.. dah la skrg aku dah ader 4 ekor kucing.. sekoq jantan yg lain2 betina.. dah la yg ibu kucing aku dulu ni skali beranak kuar 4 ekor.. skrg ni 2 2 kucing aku ngadung, kalo sekor beranak 4 ekor, kalo lagi sekor branak 4 gak? x mati ka aku? dah 12 kucing la cam ni.. dah la makanan kucing mahal lani.. pasir kucing pon mahal gak.. aku plak dlm brapa bulan ni nak pindah duk umah kakak aku.. umah pangsapuri lak.. kalo bawa kucing skali, mesti org2 keliling mcm2 hal lak.. entahlah.. nak tinggalkan kucing aku semua kat umah tok aku (umah kampung) sayang lak.. bukan pa.. aku lak yg rindu nanti.. kalo nak bawa yg jantan sekoq ja, sian yg lain plak.. ntah lah.. skrg ni aku tgh menunggu hari nak dapat anak kucing.. mungkin lam 2 - 3 minggu lagik.. sbb perut kucing aku memang dah besar dah.. 

Isnin, 2 Februari 2009

Plz Flag This Blog..!!

aku terbaca kat blog justkhai.com... ada 1 blog ni duk mengutuk org islam.. so sesaper yg sayangkan agama kita nih.. sila la flag kan blog ni.. nah aku kasik link dia.. http://syurga-islam.blogspot.com

Sabtu, 31 Januari 2009

~PeMaLaS~

tajuk kat atas ni xda kena mengena ngan sapa.. cuma kena mengena ngan aku ja.. 4, 5, 6 hari ni aku jadik malas semcm.. blog pon aku mls nak update dah.. ntah la napa... musykil gak ni.. skrg ni aku dok raplah nak cari keja... mak ngan akak aku hari2 bising kat aku.. "bila hg nak cari keja? hg tau dak skrg ni ramai kena buang keja..? mesti depa dok berebut2 nak cari keja lain.." akak aku hari2 bising... aku pon raplah.. kalo cari keja senang cam beli kasut x pa la..(nak beli kasut pon susah tau.. nak kena pilih betul2..)..

malas cam kucing aku sekoq nih.. hahahaha...

p/s: sok mlm aku nak g tgk wayang.. gmbr sifu n tongga.. xsbrnya nk tgk.. terutama nabil... hehehe...

Rabu, 28 Januari 2009

~HepiNya~

AKU HEPI.. HARI NI AKU HEPI.. KEMARIN AKU HEPI.. SOK BELUM TENTU LAGIK...=)

Sabtu, 17 Januari 2009

Alhamdulillah!~ Semuanya Selamat!!!!~

hari ni merupakan hari terakhir aku study kat cosmopoint.. sgala susah payah berbaloi untuk aku siapkan final projek... komen2 yg agak memuaskan aku dpt dr lecturer aku.. dah 2 hari aku x cukup tido.. semata utk final projek ngan video projek.. dah la aku dah sakit slama seminggu.. kena lak siapkan semua projek.. tapi berkat usaha aku..(cewaahhh!~)... dan sokongan teman2ku (cewaaahhh!~)... aku dpt siapkan semua keja... 

walaupon gembira yg amatr.. tapi aku sedih sgt2.. lepas ni mgkin x dpt jumpa diorg semua... sedihnya... xper.. isnin ni dah janji nak g main bowling... cam besa.. kmpln yg kalah kena blanja...(sep, sofie ngan zul bila nak blanja ni? hari tu nya x blanja lagik...) hehehehe.... x sbrnya nak jumpa korg semua isnin ni... hari ni kami yg berapa org saja hadir ni tgkp gmbr sepuas hati...(walau pon x byk...)

Ahad, 4 Januari 2009

My New Laptop n My New Hair Style!~






atas permintaan ramai...( 2 org jer..) aku letakkan gmbr laptop aku (acer aspire 4930 -731g25Mn apentah..)ngan gmbr aku sebelum dan yg telah berubah gaya rambut...(rmbut pendek...=(!~....)...huhuhu...sila komen lepas baca.. hahahaha... nyampah gila... =)

Jumaat, 2 Januari 2009

Kad New Year From Q!~


thank ya Q utk kad yg cantik nih... slamat thn baru....=) 

NEW YEAR!~

malam new year tu... aku ngan boy aku cam biasa la.. akan mengikuti tradisi yg kami sendiri tetapkan...iaitu...g Round iSLAND... YEAH..!~ lam kul 9 lebih tu hujan rintik2 lak.. aku dok rasa dah cam x da harapan ja nak g.. pastu 10 minit sblm kul 12 aku ngan boy aku kuar utk menuju ke arah destinasi.. sblm tu...kena g isi minyak full dulu.. huhuhu.. sampai kat atas bukit jerat cina tu aku nampak byk keta ngan moto berhenti... "roadblock kot..?" kata boy aku... rupanya depa semua dok tgk bunga api... tepat kul 12 dah ker? aku tgk jam 11.58... eja htr msj wish new year...awal lagik la cik eja oi... rupanya jam kat hs aku lmbt 2 minit.. ceh...!~ aku ngan boy aku pon tgk la bunga api tu dr atas bukit jerat cina... (pestime nih tgk kat kubur cina...) huhuhu.. pas tu kami truskan hasrat untk isi minyak.. then kami beli bekalan untuk meronda...aku beli air ja... sblum tu aku dah kebas coklat ferrero rocher yg akak aku beli dr lgkawi.. byk gak aku kebas.. hahaha.. kami mulakan perjalanan dr rumah aku (tg.tokong..) ke dam teluk bahang... dan trus melalui kawasan bukit untuk ke balik pulau.. dalam hati saspen gak ni.. ye la.. dah brapa lama x lalu citu.. tiba2 aku teringat kejadian kat situ...aku ngan boy aku dengar benda mengilai kat belakang aku...suspen gila time tu...sib bik malam ni new year ni ok ja... kali ni x byk org lalu..leh katakan x da lgsg... pastu baru muncul satu satu keta dr arah bertentangan.. motyor haram x nampak pon.. hampir kat titi kerawang baru jumpa motor2 byk2.. depa konvoi ramai2... sampai ja kat balik pulau aku lega yg amat... ye la.. takut gak tgh2 malam ni... aku pon sembang cam biasa...

dier : dan2 sembang lak? tadik atas bukit senyap ja...

aku : hehehe.. biasalah... takut..huhuhu...

dier : takut kalo kena tinggal...kan ada lagik satu bukit nak lalu...

aku : jgnlah... owg x takut pon... tadik pasai kabus ja..

dier : ye la tu... =)

pastu kami truskan perjalanan kami....sampai umah dalam kul 3 lebih.. yg herannya kali ni x da lak roadblock.. polis x larat nak kejar dah kot..huhuhu...apa2 pon... Hepi New Year... harap2 thn ni akan lebih gembira...=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Daisypath - Wedding