Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

Jom Exchange Link!!

Jumaat, 2 Januari 2009

NEW YEAR!~

malam new year tu... aku ngan boy aku cam biasa la.. akan mengikuti tradisi yg kami sendiri tetapkan...iaitu...g Round iSLAND... YEAH..!~ lam kul 9 lebih tu hujan rintik2 lak.. aku dok rasa dah cam x da harapan ja nak g.. pastu 10 minit sblm kul 12 aku ngan boy aku kuar utk menuju ke arah destinasi.. sblm tu...kena g isi minyak full dulu.. huhuhu.. sampai kat atas bukit jerat cina tu aku nampak byk keta ngan moto berhenti... "roadblock kot..?" kata boy aku... rupanya depa semua dok tgk bunga api... tepat kul 12 dah ker? aku tgk jam 11.58... eja htr msj wish new year...awal lagik la cik eja oi... rupanya jam kat hs aku lmbt 2 minit.. ceh...!~ aku ngan boy aku pon tgk la bunga api tu dr atas bukit jerat cina... (pestime nih tgk kat kubur cina...) huhuhu.. pas tu kami truskan hasrat untk isi minyak.. then kami beli bekalan untuk meronda...aku beli air ja... sblum tu aku dah kebas coklat ferrero rocher yg akak aku beli dr lgkawi.. byk gak aku kebas.. hahaha.. kami mulakan perjalanan dr rumah aku (tg.tokong..) ke dam teluk bahang... dan trus melalui kawasan bukit untuk ke balik pulau.. dalam hati saspen gak ni.. ye la.. dah brapa lama x lalu citu.. tiba2 aku teringat kejadian kat situ...aku ngan boy aku dengar benda mengilai kat belakang aku...suspen gila time tu...sib bik malam ni new year ni ok ja... kali ni x byk org lalu..leh katakan x da lgsg... pastu baru muncul satu satu keta dr arah bertentangan.. motyor haram x nampak pon.. hampir kat titi kerawang baru jumpa motor2 byk2.. depa konvoi ramai2... sampai ja kat balik pulau aku lega yg amat... ye la.. takut gak tgh2 malam ni... aku pon sembang cam biasa...

dier : dan2 sembang lak? tadik atas bukit senyap ja...

aku : hehehe.. biasalah... takut..huhuhu...

dier : takut kalo kena tinggal...kan ada lagik satu bukit nak lalu...

aku : jgnlah... owg x takut pon... tadik pasai kabus ja..

dier : ye la tu... =)

pastu kami truskan perjalanan kami....sampai umah dalam kul 3 lebih.. yg herannya kali ni x da lak roadblock.. polis x larat nak kejar dah kot..huhuhu...apa2 pon... Hepi New Year... harap2 thn ni akan lebih gembira...=)

0 komen yg ikhlas:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Daisypath - Wedding