Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

Jom Exchange Link!!

Jumaat, 26 Ogos 2011

Bulan Posa = Bolan Drama Korean

haha.. pelikkan? start bulan posa ni gmbr kurang best.. haha.. aku mmg ngegada skit tengok gmbr.. time sahur kena tengok gambar, time berbuka lagi la.. so hari jumaat minggu pertama aku pasang cd my fair lady / lady castle / take care of aggashi ..  aku amik masa 3 hari utk habiskan.. haha.. sbb jumaat malam berapa jam ja leh tengok, sambung setengah jam time sahur, then sambung lepas berbuka sampai ke sahur.. sabtu malam ke ahad memang tak tido semata-mata tengok gambar ni.. haha.. akak aku join sama.. dan part paling best, mak aku.. mak aku slalu bising dia nak tengok gambar apa tak leh dah sebab aku 'rampas tb' tu.. haha.. last-last mak aku pon join sama.. MySpace

aku suka sangat kat senyuman hero ni.. dan Yeh Eun Hye sangat cantik dalam ni.. MySpace


so minggu kedua.. aku layan gambar couple or trouble.. aku suka juga cita ni sebab dia cinta org dewasa.. tapi macam budak2 jugak.. haha.. dan lelaki itu sungguh tough bodynya.. (maafkan aku.. ahaha..) MySpace


habis tu aku terus sambung Coffee Prince.. wah.. cita dia mmg best.. haha.. dan aku terjatuh cinta kat senyuman Hero.. sangat cute.. haha.. ha.. gambar ni budak2 bawah umur dilarang tengok.. sebab ada part dia angkt heroin nak ehem ehem.. sori terbatuk pulak.. hahaha.. tapi cita dia memang sangat best..!! dan sekali lagi Yeh Eun Hye berlakon mmg superb.. part dia nangis, aku pon sama nangis.. haha.. MySpace


dan baru kemarin aku pasang cd full house.. gambar ni mmg aku tak pernah jemu... suka sgt heroin dia.. dan rain (I LOVE U RAIN).. haha.. sila bersopan sikit ye.. haha.. tapi mmg sangat sweet gambar ni.. MySpace


Khamis, 11 Ogos 2011

11.8.11


11.8.11

hari ni genaplah 24 tahun aku hidup di dunia ini.. aku bersyukur pada Allah kerana diberi peluang untuk lagi bernafas sehingga ke hari ini.. semoga aku akan lebih menghargai masa dan hidup ini..

tik tok tik tok.. dah 24 tahun.. haha.. tapi masa banyak benda lagi belum aku capai.. seolah olah aku masih baru habis sekolah.. masih baru bawah 20 tahun.. asyik leka dengan duniawi.. sehingga kadangkala terabai tanggungjawab sebagai umat islam..MySpace

ok semalam si dia bawa aku pergi makan.. aiceh.. dinner la.. tapi xda lilin.. hehe.. pastu ronda-ronda sampai pkul 12.. ceh.. kiranya nak jadi orang pertama wish kat aku la.. hehehe.. memang selalu tiap2 tahun mcm ni.. cuma tahun ni tak dapat hadiah lagi.. sebab bln ni pakai byk duit utk raya sama.. so dia tangguh bulan depan.. tak pa sayang.. =) MySpace.. masa bersiar-siar dengan kereta tu.. ahaha.. tengah dengar radio musik time tu.. pukul 12 macam tu, dj radio time tu tak ingt nama apa ntah.. dia wish birthday untuk yang sambut besday 11.8.11.. wah.. bangga ok.. haha.. ada dj wish kat radio.. hahaha.. ala memang dj tu rasanya tiap2 hari nanti wish besday untuk tiap2 tengah malam.. =) MySpace

11.08.11 juga merupakan ulangtahun percintaan (belum kawin lagi.. ada jodoh insyaAllah) kami yang ke 7.. kadang-kadang pernah melawak dengan si dia, kalo kawin dah anak pon dah besaq.. haha.. (gatai ok).. kadang-kadang semua orang nanti tanya, bila nak kawin.. bila nak kawin.. haha.. tak marah.. cuma letih nak menjawabnya.. kadang2 aku jawab tanya ja si dia.. haha.. tergagap gagap si dia nak menjawab.. hahaha.. MySpace

kami memang dah ada plan.. insyaAllah.. jodoh semua di tangan Allah.. kami hanya mampu merancang, tuhan menentukan.. si dia dah bagi tau tahun depan nak meminang.. wah.. terkejut tiba-tiba.. haha..  dah dah.. tak mau cakap pasai ni dah.. rancang2 tak jadi kalo aku gak yang sedih.. sekarang cuma berserah pada Allah saja.. MySpace

Ya-Rabbul Ariffin
Tuhanku,Seandainya telah kau takdirkan dia milikku.. tercipta buatku
Dekatkan lah hatinya dengan hatiku
Tetapkan lah kemesraan antara kami
Agar kebahagiaan ini kekal abadi

Ya Muhaimin
Dan Tuhanku
Seiringkan lah kami mengharungi hidup luas ini
Ke tepian yang sejahtera

Ya Rabbul Fatihin
Tetapi Tuhanku yang Maha Pengasih
Seandainya telah kau takdirkan dia bukan milikku
Bawalah dia jauh dari pandangan ku
Luput dari ingatan ku
Dan peliharalah aku dari kecewa

Ya Rabbul Izzati
Serta Tuhanku yang Maha Mengerti
Berilah aku kekuatan melontar bayangannya ke dada langit
Hilang bersama senja nan merah
Dan gelap pekat awan
Agar aku bisa bahagia
Walaupun tanpa dirinya

Ya Rabbul Quddus
Dan Tuhanku
Biar sekuat mana aku menyintainya
Aku pohon agar Tuhanku
Melenyapkan perasaan ini
Sekiranya dia ditakdirkan bukan milikku

Ya Rahman Ya Rahim
Tapi sekiranya dia ditakdirkan untukku
Kupohan agar takdir memperkuatkan kasihku padanya
Selagi tidak melebihi kasihku padaMU

Amin.

Isnin, 8 Ogos 2011

Kantoi

tadi aku ushar kat beautifulnara .. ala pasai KFCM ngan Jejariruncing.. then aku pon ushar ushar komen.. satu komen ni aku paling tertarik...

nampak x? kalo tak clear aku copy kat sini..

Lirik Lagu Kantoi Versi KFCM vs Jejari Runcing


Semalam I call you, you tak answer
You kata you keluar pergi training
You kata you training dgn msian team
but when I called Rajagobal he said it wasn’t true
So I drove my car pergi FAM
Rajagobal kata maybe you balik Kelate
Tapi bila I call Kelate… you, you tak ada
Lagi la I jadi gila
So I called and called sampai you answer
You kata sorry sayang tadi tak dengar
My phone was on silent, I was at the meeting
Tapi rupa2nye dating kat USS…
Sudahlah sayang, ko besar punya penipu
I’ve always known that your words were never true
Why am I with you?
I pun tak tahu
No wonder la some of my fans pun kata u penipu
So I guess that’s the end of their story
Akhir kata she was dumped by this apek
Tapi last-last kita dapat tahu he was realling cheating…
With his konon adik angkat sekampong , Dalia Teck Teck

kredit to pengomen beautifulnara

Apam Polka Dot



huhu.. hari ahad baru ni tolong kakak aku wat apam polka dot.. sebelum tu sabtu dia tolong aku wat macaron chocolote yang tak jadi.. so ahad tu aku lak kena tolong dia.. aku cuma tolong tengok saja.. dia wat bancuhan untuk apam polka dot.. aku panggil apam dot dot.. haha..  aku punya keja senang ja.. cuma wat dot dot dia ngan filling ke dalam cup tu.. huhu.. dan hasilnya... TARRAAAA...MySpace


Khamis, 4 Ogos 2011

Macaron

macaron ok..bukan macaroni.. ehehe.. sebab aku pes time dengar pon eh apa macaron ni (read : baca di fb).. ingtkan macaroni.. ahaha.. kawan aku sorang ni gila macaron, then adik tunang dia kata kat kedai kek prima tanjung ada.. aku pon dok dekat situ ja..

dijadikan cerita time tu aku dengan kawan aku lagi tiga orang nak pergi meronggeng.. haha.. g makan kat astaka tanjung bungah.. slurpp.. (posa.. posa.. ssabar).. eh masa tu berapa minggu lagi nak posa tau.. ahaha.. then aku pon ajak la syu g kedai kek tu, sebab dia yang gila sangat macaron tu.. ehehe..

yang ni la syu disebelah kiri, dan kana wina.. comei.. muka pon hampir sama..

syu, eja, aku dan wina.. wina awat tu? hehehe..

syu dan eja.. eja sgt comei.. dia sangat kecik ok.. =)


harga dia untuk satu kotak panjang, RM15.. wahh.. mahal.. kecik2 ja.. ada dalam 10 biji kot.. haha.. then sampai kat astaka, tak cakap banyak, trus dia buka tunjuk.. then dia bagi rasa sorang sikit.. i try yang coklat... MEMMMAAANNNGGG SSEEEDDAAAAPPPP (sori terover sikit).. haha.. start from that memang aku dah gila macaron coklat SAHAJA.. ahaha.. yang lain kurang kot.. sebab aku ni gila coklat.. MySpace


p/s : ingat ahad ni nak wat macaron coklat la.. resepi dah ada, barang dah beli.. hehehe.. so kalo aku wat, nanti aku update.. tengok jadi ka tak.. haha.. ok.. cau sin sin.. MySpace

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Daisypath - Wedding