Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

Jom Exchange Link!!

Rabu, 31 Disember 2008

SELAMAT TAHUN BARU


Slamat Tahun Baru Pada Semua Bloggers Yg aku KenaL AtauPun Tak... =) tHaNkZ paDa SaPa YaNg WisH!!!~

Suprise 4 Me

hari ahad baru ni... aku bermesej-mesejan(betul ka ayat aku nih?) ngan boy aku.. ye la..dia pergi kl dr hari khamis lagik...aku yg keseorangan kat umah..huhu...dia kata nak balik hari isnin... aku pon x sabar la nak tgu... so malam tu aku msj ngan dia.. tiba2...

dier : abg nk minta tlg leh?

aku : minta tlg apa? g tau la..

dier: nak suruh ayg tlg amik buku katalog kasut dr faizal (kawan dier)...

aku : bila? kat na?

dier: kat umah mak ayg la... (aku time cuti ja duk kat umah mak aku).. abg suruh dia htr kat bawah.. ayg turun bawah g amik..(umah flat)..

aku : ok.. bila?

dier : skrg... faizal smpai dah..

aku pn kelam kabut salin baju.. ye la dah pakai baju tido dah ni.. aku crik sweater aku.. pastu time aku nak buka pintu umah aku nampak lampu hs.. hati aku berdebar2 semacam ja.. buka2 pintu... suprise... oh my! dia ada kat depan pintu umah aku..(boy aku la)..jhtnya! dia pekena aku lagik utk keberapa puluh kali dah... tapi prngai dia yg ni lah wat aku lagik bertambah sayang...(malunya...) huhuhuhu.... =)...i'm so hepy dat day...!

Khamis, 25 Disember 2008

Beli Makan Dan Eksiden

tadik pagi boy aku g kl ngan famili dia... dier g sana semata2 nak shopping... hurm... dah tu g sana sampai ari isnin.. mcm g sambut krismas lak...hehehehe... x per la... janji nanti aku dpt buah tangan dan buah hati aku isnin ni... huhuhu... walaupun sehari tapi aku dah start rindu kat dier..sampai tadik makan pon mak aku tegur.. "adik x mau tmbh nasi dah? slalu mesti makan byk..." huh.. penangan rindu nih... hahahaha...overnya)...so mcm biasa sehari sebelum g tu mesti dia nanti spend time ngan aku.. kitorg ronda2.. then dia tanya lapaq x? dia ajaq aku g beli makan kat kassim mustafar..aku lak x lalu makan..ye la dah kul 3 pagi time tu...

dier : kalo x nak makan nasik... nak lauk ja x?

aku : ok gak... nak ayam ja...

dier : ok...(lama diam...) kita g kat pakitan je la... abg beli kat ayg tandoori...

aku : ok syg...(dlm hati tersenyum lebar...lama x makan tandoori ni... dpt lak offer baik nih...)

time kitorg balik. ada eksiden b'laku depan mata... kereta yg dilanggar tu terbabas ke arah kami.. nasib baik boy aku bawa slow time tu...(dah bawa aku...) pastu keta yg kena langgar tu kuar then trus g ketuk cermin tkap keta yg melanggar tadik...(bagusnya tgh ckp fon time tu...)...kami pon blha dr situ...aku smpt ushar dr jauh... cina ngan cina nya keta.. lantak diorg lah nak gaduh ka apa.. janji kami slmt.. =)...(eksiden x truk sgt sampai berdarah2...cuma kereta ja remuk kat tepi yg kena lgr... yg melanggar lak remuk kat depan...)

Sabtu, 20 Disember 2008

Award from Bunga


thank yer bunga lalink.. pelik tul kali nih... 3 hari b'turut2 owg kasik award.. bestnya.. ye la... maklumlah kita ni org yg baru nak blajaq benda alah ni...=)...(dgn merendah dirinya...)...thankz again 4 u buddy...

Jumaat, 19 Disember 2008

Award From Paez


Thankz yer Paez po... xsgka nak dpt award nih.. hehehe... nanti aku kasik  kt hg award lak.. =)

Rabu, 17 Disember 2008

Selamat Pengantin Baru

tadik aku balik umah... aku masuk2 umah aku sunyi ja... mana hilang tok aku ngan makcik aku nih... pelik... aku kol umah tok saudara aku, kat sana x da... ye la slalu dia suka melepak kat sana... xper la... maybe g umah kawan dia g menyembang kot... sat tu tok aku balik ngan baju kurung lawa2 lak tu... rupa2nya dia g kenduri.. aku lupa lak ari ni ada kenduri... tp x wat kat kg aku.. depa wat kat kompleks masyarakat penyayang sbelah umah gabenor... ari ni kenduri budak kg aku.. sama umuq lak tu...(aku gak x kawin2)...ye la kalo pompuan kawin awal ok la.. tapi yg ni laki... so suka hati dia la.. dier kawin ngan adik Ezlynn hi hi bye bye tu.. adik dier muda setahun dr dak laki ni aku rasa... x pon sama umur.. dulu dak laki ni kawan ngan dak satu kampung... usung sana usung sini.. skali dia wat show ular ngan abang dia kat kl trus sangkut ngan adik Ezlyn.. jdoh agaknya... tok aku kata adik Ezlynn sama cantik ngan Ezlynn..dah tu pengantin pompuan nyanyi ngan Ezlynn ngan abg Ezlynn... suara adik dia lebih kurang sama ngan adik ezlynn.. rugi lak aku x ikut tdik..depa wat kenduri malam... tu yg aku malas sbb malam aku kuar ngan boy aku.. huhuhu.. apa2 pon...slamt pengantin baru dan semoga panjang jodoh kepada Shamsul dan Adik Ezlynn..(nama xdiketahui)...

Selasa, 16 Disember 2008

Award Dari Dazz


pestime dpt award nih... dr daz... blog pertama yg aku kunjungi... dr blog dier lak aku blajar cara2 nak hiaskan blog.. thankz yer  dazz... =)

Isnin, 15 Disember 2008

2 SuPRiSeS

hari ni aku g kolej ngan prasaan yg berdebar2...(cam tgu result exam la plak).. nak tjuk suprise la katakan kat memebr aku... huhuhu... kemarin aku g ambik laptop ku yg tlh ditempah...sronok x terkata nih... prasaan berbunga2 an... sblum ni hs ku nokia n95 la menjadi nyawa aku.. skrg ni hs aku telah diturunkan pangkat... laptop aku lagik mhl..so laptop aku lak jadi nyawa aku... hahahahaha...(truk ni).. so aku memula sampai tu aku sengeh memanjang ja.. sbb ku ada 2 suprise 4 member aku.. 1stly laptop yg ku baru beli ni... 2ndly... taaadddaaa... rambutku telah dipotong pendek xampai paras bahu.. huhuhu.. saja ubah angin....nop la... sbb akak aku kata rambut aku mati... huhuhu... ye lah... brapa kali wat straighten n dye... so memula potong ni aku rasa pelik lak.. ye lah slalu tangkap gmbr mesti posing ngan rmbutku yg panjang dulu... skrg bila aku nak tgkp gmbr jadi kekok semcm lak... hahahaha....

Jumaat, 12 Disember 2008

JumaaT

hari ni aku x g klas lagik... dah brapa kali aku ponteng klas nih... kalo g pun bukan masuk kelas pon.. asyik melepak ja kat studio... huhuhuhu.... cik pia kita nih pon htr la mesej kat aku guna hs bpak dia... (save kredit ni)... "ang ada mana?" (kasik la salam dulu ka apa... hahahaha..)... aku balas lak..."aku x mai kolej.. makcik aku mai..".. trus dia x antar msj.. then dier smpai kolej trus dia ym ngan aku... antara kata2nya... :

sweet_sofie07: wani
sweet_sofie07: mak cik ang xda pun
DaQ-Ni: yes bebeh
sweet_sofie07: xmai cosmo pun
sweet_sofie07: hahhaha
DaQ-Ni: gila
DaQ-Ni: hahaha
DaQ-Ni: hg smpai kolej dah ka?
sweet_sofie07: huhuh
sweet_sofie07: da lo
DaQ-Ni: sapa g ada sana selain eja ngan paez po
sweet_sofie07: smua da
sweet_sofie07: ang ja xda
DaQ-Ni: eda x mai?
sweet_sofie07: dak
DaQ-Ni: aku boring nih
sweet_sofie07: awt ang xmai
sweet_sofie07: 2la
sweet_sofie07: pa kes mak cik mai
sweet_sofie07: ang lak yg xmai
sweet_sofie07: huhu
DaQ-Ni: hahaha
DaQ-Ni: hampes tul
sweet_sofie07: hahaha
sweet_sofie07: ang mai skrg
DaQ-Ni: malas
DaQ-Ni: mals 
DaQ-Ni: malas
sweet_sofie07: ang mmg
sweet_sofie07: mls
sweet_sofie07: wani
sweet_sofie07: mls
sweet_sofie07: wani mls
sweet_sofie07: hhahaha
DaQ-Ni: ceh... hahahaha
DaQ-Ni: hg pon sama gak... DULU... hahahahaha

sweet_sofie07: tp aku insaf sudahhhhhhhhhhh
sweet_sofie07: 
DaQ-Ni: eleh... lagik brapa mgu nak hbs blaja baru nak insaf....
DaQ-Ni: 
sweet_sofie07: janji da insf
sweet_sofie07: bkn cam srg2
sweet_sofie07: kn
sweet_sofie07: kn
sweet_sofie07: kn
DaQ-Ni: sapa kah gerangannya org tu?
DaQ-Ni: paez po?
sweet_sofie07: dak
DaQ-Ni: eja po? eda po? wak po?
sweet_sofie07: nama nya
sweet_sofie07: wani po
DaQ-Ni: sapa wani po? mesti comel wani po tu kan? 
sweet_sofie07: comei
sweet_sofie07: dak la
sweet_sofie07: comei pa
sweet_sofie07: cemeh
sweet_sofie07: dia2 syok sndri
sweet_sofie07: hahah
sweet_sofie07: ang xknai dia ka
DaQ-Ni: janji wani po comei dr pia po.. hahahaha 
sweet_sofie07: t aku knlkn erk
sweet_sofie07: spa
sweet_sofie07: kt
sweet_sofie07: ang srg ja yg kt cam2
sweet_sofie07: tgk syok sndri lg
DaQ-Ni: x pon.. wani po pon kata gak...
DaQ-Ni: huhuhu
sweet_sofie07: hrmm
sweet_sofie07: xpa la biaq kt dia
sweet_sofie07: dia2 mmg
 

yg lain2 x leh disiarkan.. sbb terlalu comei... hahahaha... sbb terlalu melalut jauh dah...

so memula tu aku x paham gak... pasaipa dia asyik duk ulang makcik aku xda kat kolej pon...pastu dia dok ulang makcik aku mai kolej aku x mai...  baca punya baca baru aku paham... "aku x mai kolej.. makcik aku mai..".. aku htr ayat yg paling simple dan telah disalahertikan oleh cik piah kita nih... huhuhuhu...

Ahad, 7 Disember 2008

LemBu KorBan MeLariKan DiRi

tadik lam kul 8 lebih aku ngan akak & mak aku g cold storage nak beli brg2 yg xckp utk dimasak sok... pastu kitorg htr mak aku balik umah dier.. then time aku ngan akak aku smpai kat umah tok aku (tgh parking keta).. akak aku tegur.. "awat dok bau lembu ni".. aku kata kat masjid tadik kot...

sampai umah

makcik aku: tadik ada lembu hitam terlepas..

akak aku : patutlah cam ada bau lembu.. 

rupanya lembu tu dr masjid tengah lari naik bukit belah umah aku.. setengah jam tu aku dgr budak2 kat depan umah aku bising2.. kami 1 rumah pon menyibukkan diri nak tgk lembu tu turun bukit...(cam x penah tgk lembu la plak).. ada lori usung tarik lembu tu.. yg paling bestnya time lembu tu lalu tepi keta akak aku skali dia tinggal kenangan dia...(taik lembu)... hahahaha... bau semerbak la umah aku.. dah tu budak laki yg sibuk ikut lori tu plak langar habis tahi lembu tu... hahahaha... hampes tul... jadik corak kat jalan la taik tu... huhuhuhu...

Sabtu, 29 November 2008

KuCiNg Ku DaDa





Khamis yg lepas kucing aku yg jantan sekoq nih...(nama dier DaDa) tetiba ja muntah... yg peliknya muntah dier kuar buih2 ja...cian dier...aku ingat x da apa sgt la... ye lah suka sgt makan lipas tu... walau brapa kali aku jentik pala dia... huhuhuhu... sok tu aku balik dr kelas.. aku cari dier... dier sembunyi di celah2 bakul baju aku...skali aku angkat dier asal ringan sgt nih... dah tu dah jadi cam patung jerk kucing aku.. tergezut cam beruk gak aku nih.. risaulah... 

pastu dier muntah kuar cam darah... lagiklah aku takut.. ye la... kang kucing aku pendek umur.. aku lak yg nanti nangis lagik... so sabtu tu aku g umah mak aku.. aku bawa dier sama..mula2nya cam patung gak kucing aku..lama2 tu dier pon berbunyi jugaklah.. takut naik keta.. pestime la katakan.. hahhahaha... bila smpai kat umah mak aku trus dier cari tmpt dia nak landing.. tapi bukannya tidoq pon.. duk termenung ja.. x leh tidoq.. cian dia.. dah brapa ari cam ni... nak g klinik kerajaan memang totop... nk g klinik swasta x tau nak kna bajet bapa... dah la aku nih penganggur.. akak aku lak tgh pokai ckt..

jadik aku paksa dier minum air gak.. mak aku kasik cadangan suwuh sapu madu kat mulut Dada.. (cam doktor lak mak aku nih..).. aku paksa dier minum air gak.. sbb dier memang x mau makan n minum lgsg..

masuk ari ahad still cam tu gak dier... isnin tu aku balik klas aku nampak dier ada atas bumbung...waahhhh... dah sihat trus naik atas bumbung yer.. aku panggil dier.. dier nampak aku trus dier datang kat aku.. mulai hari tu aku g mana ja mesti dier la jadik bodygad aku...(g mana dlm umah ja pon).. kalo aku sembg kat luar umah ngan boy aku mesti dier nanti sibuk nak ikut gak.. dier nanti naik atas bumbung then nak terjun atas jalan.. isk... bahaya nih.. huhuhuhu.... Alhamdulillah...sihat jugak kucing aku akhirnya... ni lah gmbr Dada..(brapa bulan yg sudah gmbr ni... gmbr terbaru x tranper lagik.. pc aku ada virus.. kang hs kesayangan aku kena lak.. huhuhuhu...)

Rabu, 26 November 2008

Virus Oh Virus

brapa ari ni aku x on9.. sbb pc aku dijajahi oleh virus hodoh bernama apa ntah.. asal aku log in profile aku ja mesti nanti kuar not enough quota apa ntah.. then dis program has been terminate apa ntah... pastu aku masuk blah profile akak aku.. mula2 ok ja.. lama2 jadik cam tu gak.. ni x leh jadi ni... ni akakn menyebabkan hidup aku disebelungi kerisauan yg amat tenat sbb final projek aku lam pc... mati aku kalo pc aku wat gila.. jadi aku telah scan pakai avira... avast.. symantec... superantispyware.. spyware terminator ngan trojan hunter.... huhuhu.. memang byk virus yg telah menginap kat pc aku nih.. x blh jadik ni.. makin lama makin lembap pc aku ni cam pala otak aku dah... skali tu aku scan start up n memory using avast... alhamdulillah... berjaya jugak akhirnya... kesimpulannya... gunalah Avast... hahahaha... 

Rabu, 19 November 2008

Huhu..ada org terasa ker?

pas kes ari tu... ader sowg mamat ni mintak maap kat aku, ida ngan pia...(sep la tu...) aku dah maafkan dah pon.. sbb aku x marah sgt pon.. cuma nak pekena dia balik.. pia ngan ida yg tu hak depa la.. tapi yg aku heran ada sorg mamat mana ntah kat chatbox aku marah2 aku lak.. akunya suka hati la nak kata apa pon.. diorg semua member aku.. so apa masalah mamat tu... dah kalo dak2 lelaki leh pekena dak2 pompuan semua... napa kami x leh pekena depa balik lak? betul x...?(angguk dah la yer..) huhuhu... so sesapa yg terbaca post aku ni jgn termakan dlm hati lak.. kitorg semua member.. so diotg tau kami x makan dalam hati pon.. makan lam pinggan ja... hahahahaha... kesimpulannya... member tetap member...!~

Isnin, 17 November 2008

Huh! apa punya member!~

tadik time klas en.syihan skali lagik ku ngan teman2ku dimarahinya...pasai x siapkan keja yg dier kasik.. memang slh kami pon.. huhuhuhu.. kemarin besday ieda.. so dier bawa kek dtg kat kolej.. tapi mslhnya hbs ja kelas boy aku nanti amik aku balik.. so aku tkt x sempat nak tgk ida potong kek...(tunggu nak hbskan kek tu ja pon..)...hbs klas kul 5..so lam kul 4 tu pia suwuh sep g beli makan...tgh nak tunggu dier beli mesti klas dah hbs da.. so jimat time la.. tapi bila pia kol sep..sep x angkat lgsg.. kol wak pon x angkat gak.. byk kali gak..

aku pon tumpang kol sama.. aku kol paez xangkat.. aku kol sep pon xangkat gak.. wak lagik la x angkat.. smpai masuk voice mail.. huh.. telan kredit aku... xper ar.. aku pon ngan member pompuan smua x mau ckp ngan budak laki smua..

masuk2 ja studio.....:

paez: waniey, hg kol hs aku ka? aku silent hs la...
pastu aku diam ja...lama ckt..
paez:sep, dah jumpa hs hg ka? aku sembunyi tadik..(alasan ja tu...)
sep:(wat2 cari lak...)

huh... semua pakat wat drama... kalo x nak tolong beli x per ar...angkat ja la...tu pon susah... huh!~

Ahad, 16 November 2008

Masa Oh Masa

tik tok tik tok... dah pon 16/11 maksudnya ari ni besday ida.. dan maksudnya gak aku hnyatgl lagik sebulan setengah ja utk siapkan final projek.. bila ada masa terluang layan game la fs la ms la ym la vf la.. sgala benda leh dilayan semua aku layan.. tu juga masalahnya sampai aku terbuang masa cam tu ja...isk..isk..isk.. ok la aku nak wat keja jap.. daa.....

Rabu, 12 November 2008

PrOBLeM LeLaKi!!~

If u TREAT him nicely, he says u are IN LOVE with him;
If u Don't, he says u are PROUD.


If u DRESS Nicely, he says u are trying to LURE him;
If u Don't, he says u are from VILLAGE. 


If u ARGUE with him, he says u are STUBBORN ;
If u keep QUIET, he says u have no BRAINS .


If u are SMARTER than him, he'll lose FACE;
If he's Smarter than u, he is GREAT.


If u don't Love him, he tries to POSSESS u;
If u Love him! , he will try to LEAVE u.(very true huh?)


If u don't MAKE LOVE with him., he says u DON'T LOVE him;
If u DO!! He says u are CHEAP.


If u tell him your PROBLEM, he says u are TROUBLESOME;
If u DON'T, he says that u don't TRUST him.


If u SCOLD him, u are like a NANNY to him;
If he SCOLDS u, it is because he CARES for u.


If u BREAK your PROMISE, u Cannot be TRUSTED;
If he BREAKS his, he is FORCED to do so.


If u SMOKE, u are BAD girl; 
If he SMOKES, he is GENTLEMAN.


If u do WELL in your exams, he says it's LUCK;

If he does WELL, it's BRAIN. 


If u HURT him, u are CRUEL;

If he HURTS u, u are too SENSITIVE!!

Sori Yer En.Syihan..

tadik aku ader klas ganti.. kitorg kena ganti time malam.. aku x kisah sgt pon.. sbb seminggu sekali jerk pon klas tu.. aku sampai2 kat mm studio, dpa g tau lec aku (en.syihan dah bca blog aku.. aku raplah gak.. bukan la nak kutuk2 dia.. cuma menulis apa yg aku rasa...(bukan taip ka?) huhuhu... jgn marah yer en.syihan.. jgn potong markah saya yer nanti... hehehe...

Isnin, 10 November 2008

Satu Hari Yang Agak Sewel

tadi tghari kitorang semua kuar g lunch.. (aku, pia, ida, paez, eja ngan sep)... time makan tu eda ngan paez dok berdebat pasai ayat mati ngan meninggal.. lantak depa la.. janji aku leh makan sudah.. dah la lmbt kuar rehat.. tggu eda dkt sejam.. eja kol memula dier kata baru nak kuar.. tgu lagik 20 minit.. kol lagik.. dier kata atas motor.. tgu lagik 20 minit baru dier smpai.. kami semua punya la merana kelaparan....(bulan posa leh la tahan...)dah hbs lunch tu siot tul.. kasut aku terputus lak.. dah la pakai kasut tumit tinggi.. skit kaki aku.. nak x nak aku x ikut depa semua g giant kat bawah prangin.. aku ngan sep g 7 e g beli gam apa nama ntah.. sib bik.. kalo x susah aku nak jalan balik kolej ngan kasut cam hampes ni.. time diorg nak g giant tu.. ader ar mamat ni...(agak dalam 30 lebih kot..mamak or india x sure la) dier jalan smbil ushar ida ni.. tetiba ja dier mai rapat then...

mamat tu : adik! i LOVE u!(dier kata kat ida)
ida : terpinga2 gila..
pia : menjauhi ida dan mamat tu kerana terkejut..
paez n eja : gelak gila...

balik tu diorg citer kat aku.. aku pon tumpang sekaki gelak.. xsangka ida ni ramai peminat...hahahahahahahahaha.....

Pengumuman

tadik memember aku view akunya blog.. then diorg nampak aku kutuk2 diorg.. trus diorg nak wat blog sendiri.. hehehehe... tapi best gak.. baru leh kutuk mengutuk.. huhuhuhu...

பகியங்க்போரிங்க்டேரமட்...

skrg ni aku ader kat kolej... lec aku kata klas start kul 9.. tapi x nampak batang hidung pon.. huh.. kul 9.40 baru nampak muka dier.. aku pon wat la muka bodo semacam masuk klas dier.. ye lah.. jumaat aku xdtg kelas dier..(rajin ponteng ni..).. masuk2 jerk dier suruh sign atenden.. pastu dier tanya apa yg aku x phm pasai asp.. aku pon wat la muka blur.. dier lupa ker aku final projek wat animation...?(memember aku semua sehati sejiwa sepadu tenaga wat web...).. huhuhu... dah la aku x beli laptop lagik... aku mai kolej nganga ja lebih.. ye la.. klas 2 jam ja.. tapi aku duk lepak kat kolej sampai 8jam..(cam keja lak plak...) memember aku smua ngan laptop diorg.. )jeles ni weh...) xper... tgu lgik sebulan kopem aku dpt laptop.. hahahah...(gelak cam setan aku nih...).... huh.. satu lagik apa punya ngong la pc ni.. tajuk utk post ni aku nak tulis pagi yang amat boring.. skali aku tekan space skali tu dier translit jadik tulisan tamil.. cam la aku ni pandai sgt bahasa tamil nih..

Sabtu, 8 November 2008

Cam na ni??

-kalo ikut perancangan sok aku nak g berkelah ngan boy aku..
-kalo jadik g, so aku ingat nak masak ayam feveret dier..
-tapi dier x dtg2 kat aku lagik.. aku nak g giant g beli brg2 utk msk sok..
-cam na ni.. kol dkt berpuluh kali pon x angkat.. grm ni..
-biar la kat dier.. aku nak g umah mak aku.. leh layan sehati berdansa stg mlm..
daaa....

hari ni... bowing teramat sgt...

-bgn kul 12 tghari...(anak dra apa ni..)
-12.30 layan gmbr hindi kat tv2..
-hbs tu ym jerk memanjang
-kol boy aku.. x angkat2 pon...(ni aku nak hangin ni..)
-nak kena iron baju keja akak aku jap.. (mlsnya..)

Khamis, 6 November 2008

5/11/08

hari ni aku bgn agak lewat...(memang pon slalu bgn lmbt).. xda klas ari ni.. so aku layan game ja la kat umah.. boring.. boring... ari ni boy aku (nama dirahsiakan) kata nak g wat lampu kat umah mak aku.. tunggu punya tunggu punya tunggu.. skali dier htr msj dier ada kat umah.. baru balik keja.. aku pon konon2 nak g mandi la.. ingat dier nak dtg.. pastu dier htr lagik msj kata dier penat sesangat.. aku dgn penuh senyuman trus membalas msj nya.."bby g la tido dulu.." (baby la plak.. adeh)dier suruh aku gerak kul 3.20.. aku pon ok.. layan game lagik.. skali tgk 3.30.. aku kol dier.. dier bgn.. dipendekkan citer dier x jadik g umah mak aku..

dalam pikiran aku ni dah terbayang muka mak aku yg agak2 ganas...(hehehehe...) apa la aku nak jawab eh.. xper la.. tawakkal je la.. mlm 2 akak aku g tau mak aku kol dier then marah2 aku.... (mati la aku sok..).. x per la.. sok pagi aku g umah mak aku then aku pujuk2 mak aku (cam hindustan plak..)..

skrg time dah kul 2.22 pg tapi mata aku x nak ngatuk lagik... tu la pasai bgn lmbt... tido pon lmbt.. aku dah boring gila ni.. nak ngadap game lagik.. pinggang aku cam nak patah dah ni.. mata aku cam nak terkeluar asyik dok membulat depan pc.. nak x nak aku nak layan game dulu... daaaaa... salam...

Selasa, 4 November 2008

Hari InI 3/11/08 =(

hari ni aku gaduh ngan sorg budak mangkuk ayun ni...(sep... nama dier yunus...)aku cakap ngan dier ari ni dier leh ja wat dek kat aku...(pekak ka apa...) x per ar sekali 2 kali 3 kali 4 kali 5 kali aku ckp ngan dier, dier wat pekak ja... sekali mai tahap aku btul2 naik angin tahap babun cipan semua ader... skali aku FIRE dier... tergezut beruk dier... hahahaha... puas hati aku... ari ni nasib aku agak teruk gak la.. sebelum tu aku,eja ngan pia dah kena marah ngan lec.. dah tu budak mangkuk ni wat hal ngan aku lak.. time member aku g mkn petang tu aku pesan samosa.. tapi dier dpt msj aku lmbt.. so dier x beli...(aku sedih ni eja.. hg x beli kat aku samosa.. sib bik x jadik cam gmbr batu belah batu bertangkup)... dah tu tadik malam aku makan tergigit tulang ikan... sakit gusi aku... uuuuwwwaaa.... so kesimpulannya aku skit gigi.....=(.. k lah.. aku nak install game... daaaa...

Sehati Berdansa Minggu ke -2


aku dah jangkakan pasangan noraini morat akan tersingkir.. walaupun persembahan mereka pada minggu ini agak memuaskan.. tapi apa kan daya.. xder rezeki.. persembahan yg agak menarik bg aku malam itu ialah of kos la rosma n khai... then sabrina, mizan, jamal, n lisdawati.. so... kita tunggu persembahan mereka utk minggu yg ke tiga...daaa...

Ahad, 2 November 2008

2/11/2008

semalam boy aku ajak g makan kat old town kat new world park.. tetiba ja dier kensel nak g... dier kuar ngan member dier.. geram pon ada gak.. tapi x pa la.. tdik siang dier ajak aku teman dier g cari rumah sewa.. sbgai balasannya (hehehe... bukan balasan pon.. nak smbut anniversary kami kapel 4 thn hari tu..) dier bawa aku g makan kat old town tadik.. huhuhu... apa lagik... siap2 lawa2 comel2 semua la... hahahaha... aku pesan asam laksa...(bukan leh nampak laksa... hantu laksa ni..) dier plak french toast n nasik lemak apa nama ntah.. sedap gak makan kat old town.. harga pon berpatutan gak la.. huhuhu.. dier janji ngan aku bulan depan dier nak blanja aku makan kat manhattan fish.. then hujung tahun kat sushi king la...(xsbrnya nak tunggu...)ok la... aku nak smbung cita pasai sehati berdansa lak... daaa....

Sabtu, 1 November 2008

Hari ni 1/11/2008

hari ni cazen akunya cazen bertunang.. aku mls nak g.. bukannya rapat sgt pon.. huhuhu.. (jht aku ni).. lantak diorang la.. bgn2 tdik aku ingat nak tgk la gmbr hindi kat tb2 tadik.. tapi.. gmbr lama plak dah... malasnya nak layan... skrg ni aku tgh tgu jam tepat kul 2 ptg utk tgk gmbr hindi kat tb3 plak.. tapi perut aku dok nyanyi lagu ala canggung.. jadi kesimpulannya aku nak g makan dulu... hahahahaha.... tapi sebelum tu jgn lupa malam ni ada sehati berdansa musim ke 2 minggu ke 2.. hopefully khai&rosma do the best n the best n the best.. huhuhu..daaaa....

Jumaat, 31 Oktober 2008

Sedihnya....!~

awal pg tadi hujan memang lebat gila... boy aku xdpt htr aku g kolej... jadi aku terpksa wat muka kasihan pada kakak aku utk htr kan...(naik keta laa....) tapi sebelum g tu memang aku kena segala jampi serta syarahan dan kebisingan mulutnya pgi2 lagi...(pukul 10 dah ni... klas kul 9... akak aku dok bising x hbs2 lagik...)pastu dgn semangat berkobar-kobar(cam lagu vince plak...)aku pon trus menuju ke klas... aik? saper pon xda... aku pon memanjatkan diri ke tgkt 3 iaitu di studio multimedia..pastu aku dgn yakin berani telah m'htrkan storyboard yg aku rasa agak memuaskan(xmemuaskan pon.. lam masa 1 hari ja siap pon)... tapi... lec aku telah mereject storyboard aku dgn sepenuh hati... dalam fikiran aku cuma 1 ja.. nampaknya aku kena lukis semula la.. tapi x per.. dgn sedikit keyakinan diriku ini ditambah dgn keberanian diri serta kemunculan lec aku di multimedia studio telah membuatkan aku tiba2 ada keazaman untuk membuat storyboard baru...(wwaaaahhhhhh....) tgh aku rajin membuatnya.. jam tlh menunjukkan waktu pukul 11.22.. apa lagik....jom lunch....(awal gila... ye la.. breakfast pon x.. alih2 trus g kolej...)... hahahahaha...

Rabu, 29 Oktober 2008

Salam kepada semua peminat2 ku...(cam artis plak... huhuhu).. antara jadual hidup aku ari ni ialah :

-bgn kul 8 siap2 gi umah mak aku (kopem x mandi lagik ni... aku dok umah tok aku.. tapi pg2 aku cabut g umah mak aku.. ada astro la katakan... hahaha...)

-aku layan gmbr smpai terlena kat sofa..

-boy aku kol ajak teman dier g cari visor utk hlmt arc full dia ( x berkenan aku arc full ni)

-ingat kan nak bli kat aku sama la visor.. tapi x dpt gaji lagik kata dier..(xper la.. nanti dpt gaji jgn kata visor.. mcm2 benda lagik aku nanti minta.. cekik drh sungguh aku ni)

-pastu balik umah mak aku.. tolong masak.. jap ja.. pkul 5 aku cabut duk depan tb.. layan channel zee.. gmbr hindustan..

- layan tv2 gmbr Olivia.. best gila gmbr ni.. kalo rajin ushar2 la.. pukul 6 ptg isnin - khamis..

-then layan sutera maya... makin lama makin cam x best dah.. meluat aku.. huh!~

-pastu aku mula serabut pala otak balik.. tgl lagik 2 hari nak kena htr storyboard.. tapi apa pon x siap lagik..

-boy aku kata nak tolong kasik idea.. tapi cam tu la aku dok dengar.. kang kasik idea merepek2 mati aku..

-aku htr msj kat boy aku tapi x bls2 pon.. tido rupanya.. 

-maknanya aku kena g wat storyboard skrg gak la.. daaaa....

Selasa, 28 Oktober 2008

Habis Cuti Dah

hari ni kolej aku dah hbs cuti dah.. so memember aku semua pon wat reunion la kononya..iaitu berkumpul kat multimedia studio (hari2 pon jumpa kat citu).. member aku sowang ni nama dier Faiz atau pon paez.. g sambut deepavali (jgn marah na..) kat Cameron or Genting aku pon lupa dah..(baru semalam dier g tau aku.. tapi dah lupa dah... adeh...)then dier bawa la segala buah tgn buah kaki buah pala smua la..konon2nya nak diagihkan la(mmg btul pon).. tapi aku x g ari ni(mls btul)..so si Pia ni (sofia) htr la msj tanya awat aku x mai (bahasa penang ni.. x phm wat2 paham ja la yer..)dier kata paez bawa mcm2 khazanah dr tmpt dier g holiday ngan pamili dier.. dier bawa strawberi celup coklat or sumtin like dat la.. then bawa jeruk (kat penang pon ada..) lagi rosel.. (kat umah mak aku pon ada).. dan macam2 ada (mcm astro la plak paez ni)..tapi ayat yg paling x best si pia ni htr ialah ".... tapi kami dah bg licin semua..." ni yg wat aku marah ni... (muka merah..cam leh nampak).. aku dah g tau kat paez aku xmai.. tapi dia x simpan kat aku pon.. uuuuwwaaaa.... xper lah... ada rezeki tu ader la... huhuhu... aku nak bg mandi kucing aku jap... daaa...

Isnin, 27 Oktober 2008

Idea..Idea...Idea...

Jumaat ni aku nak kena htr storyboard kat lec aku.. masalahnya aku x lukis apa lagik ni.. idea pon xda.. cam na nak wat storyboard... matilah aku kena marah nanti..harap2 aku dapat idea gak nanti.. tapi pkr2 balik cam na la aku nak dpt idea asyik dok layan fs ngan ym ja.. hahahaha.. gila la aku ni.. dah tau xda idea bukan nak cari idea.. tapi leh lak rilek.. adeh... memang nampak aku ni cam rilek ja.. tapi pala otak tgh serabut... erm.. apa lagik ek? no idea la.. xper la.. aku nak layan youtube jap kot2 ada idea dr situ.. lagik pun aku kena wat animation for this final project.. herm... member aku semua pilih web cam na lak otak aku ni leh nak pilih animation.. cari nahas namanya ni... ok la.. daaa... =)

Sepertinya disangkakan..


Seperti yg aku agak utk penyingkiran malam sehati berdansa memang tepat.. sbb kalo dilihat dr segi persembahan dan markah juri profesional memang dapat diagak yg pasangan asheed def-gab-c akan terkeluar.. nampaknya pasangan feveret aku (khai & rosma) menduduki tangga teratas selepas penyingkiran... caiyok..caiyok.. hehehehe... persembahan semalam agak memuaskan hati walaupun minggu pertama.. antara persembahan yg menarik mlm tu ialah pasangan khai dan rosma, pasangan ani mayuni dan juga lisdawati.. harap2 mgu depan pasangan khai dan rosma akan terus mengungguli kedudukan.. =) 

Sabtu, 25 Oktober 2008

Panasnya Hari Ni..

hari ni panas sesangat la plak.. bukan aku nak komplen.. tapi kopem mlm ni camnak ujan.. semalam dah hujan lebat tgh malam.. tido pun best.. hehehe.. kalo malam ni ujan mesti aku sedihnya.. ye la.. astro kalo ujan jer mesti siaran xdapat la apa la.. aku dah la x sbr2 nak tunggu sehati berdansa malam ni.. feveret aku pasangan Khai & Rosma.. huhuhu... tapi kali ni musim ke 2 pasangan best2 semua.. erm.. ok la aku nak kasik kucing2 aku makan jap.. dah meow2 semua.. daaa...

Adeh.. Tensyennya..

aku baru jer nak mula wat blog ni.. aku ingatkan senang la gak benda alah ni.. tapi kalo nak kasik power susah jugak rupanya.. xper lah.. aku try sehabis kudrat aku utk menjayakan blog aku ni.. hahahaha.... gila dah... ok la.. aku nak layan hindustan dulu la.. nak restkan pala otak ni... daaa....

Jumaat, 24 Oktober 2008

Anuar Zain - I'm The Lucky One

klik pada tajuk lagu Anuar Zain - I'm The Lucky One

Khamis, 23 Oktober 2008

Utopia - Serpihan hati

klik pada lagu utk download Utopia - Serpihan hati

lagu dr kumpulan wanita from seberang.

Utopia - Antara Ada Dan Tiada

klik pada tajuk lagu Utopia - Antara Ada Dan Tiada

yang ini sebuah lagu dari kumpulan perempuan dr Indonesia.. nama saja sama dgn kumpulan lama kita di Malaysia iaitu Utopia jugak.. jgn kompius yer..

Lipan Bara - Moga Sempurna

Klik pada tajuk utk download  Lipan Bara - Moga Sempurna

Rio - Layu di hujung mekar

klik jer pada tajuk lagu.. Rio - Layu di hujung mekar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Daisypath - Wedding