Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

Jom Exchange Link!!

Rabu, 31 Disember 2008

SELAMAT TAHUN BARU


Slamat Tahun Baru Pada Semua Bloggers Yg aku KenaL AtauPun Tak... =) tHaNkZ paDa SaPa YaNg WisH!!!~

Suprise 4 Me

hari ahad baru ni... aku bermesej-mesejan(betul ka ayat aku nih?) ngan boy aku.. ye la..dia pergi kl dr hari khamis lagik...aku yg keseorangan kat umah..huhu...dia kata nak balik hari isnin... aku pon x sabar la nak tgu... so malam tu aku msj ngan dia.. tiba2...

dier : abg nk minta tlg leh?

aku : minta tlg apa? g tau la..

dier: nak suruh ayg tlg amik buku katalog kasut dr faizal (kawan dier)...

aku : bila? kat na?

dier: kat umah mak ayg la... (aku time cuti ja duk kat umah mak aku).. abg suruh dia htr kat bawah.. ayg turun bawah g amik..(umah flat)..

aku : ok.. bila?

dier : skrg... faizal smpai dah..

aku pn kelam kabut salin baju.. ye la dah pakai baju tido dah ni.. aku crik sweater aku.. pastu time aku nak buka pintu umah aku nampak lampu hs.. hati aku berdebar2 semacam ja.. buka2 pintu... suprise... oh my! dia ada kat depan pintu umah aku..(boy aku la)..jhtnya! dia pekena aku lagik utk keberapa puluh kali dah... tapi prngai dia yg ni lah wat aku lagik bertambah sayang...(malunya...) huhuhuhu.... =)...i'm so hepy dat day...!

Khamis, 25 Disember 2008

Beli Makan Dan Eksiden

tadik pagi boy aku g kl ngan famili dia... dier g sana semata2 nak shopping... hurm... dah tu g sana sampai ari isnin.. mcm g sambut krismas lak...hehehehe... x per la... janji nanti aku dpt buah tangan dan buah hati aku isnin ni... huhuhu... walaupun sehari tapi aku dah start rindu kat dier..sampai tadik makan pon mak aku tegur.. "adik x mau tmbh nasi dah? slalu mesti makan byk..." huh.. penangan rindu nih... hahahaha...overnya)...so mcm biasa sehari sebelum g tu mesti dia nanti spend time ngan aku.. kitorg ronda2.. then dia tanya lapaq x? dia ajaq aku g beli makan kat kassim mustafar..aku lak x lalu makan..ye la dah kul 3 pagi time tu...

dier : kalo x nak makan nasik... nak lauk ja x?

aku : ok gak... nak ayam ja...

dier : ok...(lama diam...) kita g kat pakitan je la... abg beli kat ayg tandoori...

aku : ok syg...(dlm hati tersenyum lebar...lama x makan tandoori ni... dpt lak offer baik nih...)

time kitorg balik. ada eksiden b'laku depan mata... kereta yg dilanggar tu terbabas ke arah kami.. nasib baik boy aku bawa slow time tu...(dah bawa aku...) pastu keta yg kena langgar tu kuar then trus g ketuk cermin tkap keta yg melanggar tadik...(bagusnya tgh ckp fon time tu...)...kami pon blha dr situ...aku smpt ushar dr jauh... cina ngan cina nya keta.. lantak diorg lah nak gaduh ka apa.. janji kami slmt.. =)...(eksiden x truk sgt sampai berdarah2...cuma kereta ja remuk kat tepi yg kena lgr... yg melanggar lak remuk kat depan...)

Sabtu, 20 Disember 2008

Award from Bunga


thank yer bunga lalink.. pelik tul kali nih... 3 hari b'turut2 owg kasik award.. bestnya.. ye la... maklumlah kita ni org yg baru nak blajaq benda alah ni...=)...(dgn merendah dirinya...)...thankz again 4 u buddy...

Jumaat, 19 Disember 2008

Award From Paez


Thankz yer Paez po... xsgka nak dpt award nih.. hehehe... nanti aku kasik  kt hg award lak.. =)

Rabu, 17 Disember 2008

Selamat Pengantin Baru

tadik aku balik umah... aku masuk2 umah aku sunyi ja... mana hilang tok aku ngan makcik aku nih... pelik... aku kol umah tok saudara aku, kat sana x da... ye la slalu dia suka melepak kat sana... xper la... maybe g umah kawan dia g menyembang kot... sat tu tok aku balik ngan baju kurung lawa2 lak tu... rupa2nya dia g kenduri.. aku lupa lak ari ni ada kenduri... tp x wat kat kg aku.. depa wat kat kompleks masyarakat penyayang sbelah umah gabenor... ari ni kenduri budak kg aku.. sama umuq lak tu...(aku gak x kawin2)...ye la kalo pompuan kawin awal ok la.. tapi yg ni laki... so suka hati dia la.. dier kawin ngan adik Ezlynn hi hi bye bye tu.. adik dier muda setahun dr dak laki ni aku rasa... x pon sama umur.. dulu dak laki ni kawan ngan dak satu kampung... usung sana usung sini.. skali dia wat show ular ngan abang dia kat kl trus sangkut ngan adik Ezlyn.. jdoh agaknya... tok aku kata adik Ezlynn sama cantik ngan Ezlynn..dah tu pengantin pompuan nyanyi ngan Ezlynn ngan abg Ezlynn... suara adik dia lebih kurang sama ngan adik ezlynn.. rugi lak aku x ikut tdik..depa wat kenduri malam... tu yg aku malas sbb malam aku kuar ngan boy aku.. huhuhu.. apa2 pon...slamt pengantin baru dan semoga panjang jodoh kepada Shamsul dan Adik Ezlynn..(nama xdiketahui)...

Selasa, 16 Disember 2008

Award Dari Dazz


pestime dpt award nih... dr daz... blog pertama yg aku kunjungi... dr blog dier lak aku blajar cara2 nak hiaskan blog.. thankz yer  dazz... =)

Isnin, 15 Disember 2008

2 SuPRiSeS

hari ni aku g kolej ngan prasaan yg berdebar2...(cam tgu result exam la plak).. nak tjuk suprise la katakan kat memebr aku... huhuhu... kemarin aku g ambik laptop ku yg tlh ditempah...sronok x terkata nih... prasaan berbunga2 an... sblum ni hs ku nokia n95 la menjadi nyawa aku.. skrg ni hs aku telah diturunkan pangkat... laptop aku lagik mhl..so laptop aku lak jadi nyawa aku... hahahahaha...(truk ni).. so aku memula sampai tu aku sengeh memanjang ja.. sbb ku ada 2 suprise 4 member aku.. 1stly laptop yg ku baru beli ni... 2ndly... taaadddaaa... rambutku telah dipotong pendek xampai paras bahu.. huhuhu.. saja ubah angin....nop la... sbb akak aku kata rambut aku mati... huhuhu... ye lah... brapa kali wat straighten n dye... so memula potong ni aku rasa pelik lak.. ye lah slalu tangkap gmbr mesti posing ngan rmbutku yg panjang dulu... skrg bila aku nak tgkp gmbr jadi kekok semcm lak... hahahaha....

Jumaat, 12 Disember 2008

JumaaT

hari ni aku x g klas lagik... dah brapa kali aku ponteng klas nih... kalo g pun bukan masuk kelas pon.. asyik melepak ja kat studio... huhuhuhu.... cik pia kita nih pon htr la mesej kat aku guna hs bpak dia... (save kredit ni)... "ang ada mana?" (kasik la salam dulu ka apa... hahahaha..)... aku balas lak..."aku x mai kolej.. makcik aku mai..".. trus dia x antar msj.. then dier smpai kolej trus dia ym ngan aku... antara kata2nya... :

sweet_sofie07: wani
sweet_sofie07: mak cik ang xda pun
DaQ-Ni: yes bebeh
sweet_sofie07: xmai cosmo pun
sweet_sofie07: hahhaha
DaQ-Ni: gila
DaQ-Ni: hahaha
DaQ-Ni: hg smpai kolej dah ka?
sweet_sofie07: huhuh
sweet_sofie07: da lo
DaQ-Ni: sapa g ada sana selain eja ngan paez po
sweet_sofie07: smua da
sweet_sofie07: ang ja xda
DaQ-Ni: eda x mai?
sweet_sofie07: dak
DaQ-Ni: aku boring nih
sweet_sofie07: awt ang xmai
sweet_sofie07: 2la
sweet_sofie07: pa kes mak cik mai
sweet_sofie07: ang lak yg xmai
sweet_sofie07: huhu
DaQ-Ni: hahaha
DaQ-Ni: hampes tul
sweet_sofie07: hahaha
sweet_sofie07: ang mai skrg
DaQ-Ni: malas
DaQ-Ni: mals 
DaQ-Ni: malas
sweet_sofie07: ang mmg
sweet_sofie07: mls
sweet_sofie07: wani
sweet_sofie07: mls
sweet_sofie07: wani mls
sweet_sofie07: hhahaha
DaQ-Ni: ceh... hahahaha
DaQ-Ni: hg pon sama gak... DULU... hahahahaha

sweet_sofie07: tp aku insaf sudahhhhhhhhhhh
sweet_sofie07: 
DaQ-Ni: eleh... lagik brapa mgu nak hbs blaja baru nak insaf....
DaQ-Ni: 
sweet_sofie07: janji da insf
sweet_sofie07: bkn cam srg2
sweet_sofie07: kn
sweet_sofie07: kn
sweet_sofie07: kn
DaQ-Ni: sapa kah gerangannya org tu?
DaQ-Ni: paez po?
sweet_sofie07: dak
DaQ-Ni: eja po? eda po? wak po?
sweet_sofie07: nama nya
sweet_sofie07: wani po
DaQ-Ni: sapa wani po? mesti comel wani po tu kan? 
sweet_sofie07: comei
sweet_sofie07: dak la
sweet_sofie07: comei pa
sweet_sofie07: cemeh
sweet_sofie07: dia2 syok sndri
sweet_sofie07: hahah
sweet_sofie07: ang xknai dia ka
DaQ-Ni: janji wani po comei dr pia po.. hahahaha 
sweet_sofie07: t aku knlkn erk
sweet_sofie07: spa
sweet_sofie07: kt
sweet_sofie07: ang srg ja yg kt cam2
sweet_sofie07: tgk syok sndri lg
DaQ-Ni: x pon.. wani po pon kata gak...
DaQ-Ni: huhuhu
sweet_sofie07: hrmm
sweet_sofie07: xpa la biaq kt dia
sweet_sofie07: dia2 mmg
 

yg lain2 x leh disiarkan.. sbb terlalu comei... hahahaha... sbb terlalu melalut jauh dah...

so memula tu aku x paham gak... pasaipa dia asyik duk ulang makcik aku xda kat kolej pon...pastu dia dok ulang makcik aku mai kolej aku x mai...  baca punya baca baru aku paham... "aku x mai kolej.. makcik aku mai..".. aku htr ayat yg paling simple dan telah disalahertikan oleh cik piah kita nih... huhuhuhu...

Ahad, 7 Disember 2008

LemBu KorBan MeLariKan DiRi

tadik lam kul 8 lebih aku ngan akak & mak aku g cold storage nak beli brg2 yg xckp utk dimasak sok... pastu kitorg htr mak aku balik umah dier.. then time aku ngan akak aku smpai kat umah tok aku (tgh parking keta).. akak aku tegur.. "awat dok bau lembu ni".. aku kata kat masjid tadik kot...

sampai umah

makcik aku: tadik ada lembu hitam terlepas..

akak aku : patutlah cam ada bau lembu.. 

rupanya lembu tu dr masjid tengah lari naik bukit belah umah aku.. setengah jam tu aku dgr budak2 kat depan umah aku bising2.. kami 1 rumah pon menyibukkan diri nak tgk lembu tu turun bukit...(cam x penah tgk lembu la plak).. ada lori usung tarik lembu tu.. yg paling bestnya time lembu tu lalu tepi keta akak aku skali dia tinggal kenangan dia...(taik lembu)... hahahaha... bau semerbak la umah aku.. dah tu budak laki yg sibuk ikut lori tu plak langar habis tahi lembu tu... hahahaha... hampes tul... jadik corak kat jalan la taik tu... huhuhuhu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Daisypath - Wedding