Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

Jom Exchange Link!!

Jumaat, 24 Jun 2011

MY BFF Part 2

ok.. yang part 2 pulak..

sorang lagi BFF aku ni.. nama dia Tikah.. aku kenai dia dari kecil.. sebab jiran sebelah rumah ja pon.. so memang selalu main dengan dia.. ngan dia la gaduh dengan dia juga la main.. haha..
oh.. btw, she married.. anak pompuan sorang.. so cute.. kulit ikut dia.. muka chubby cam dia.. pastu ada muka iras ckit2 hsuband dia.. anak dia dah umur 4/5 tahun if i'm not mistake.. kalo salah sorry ye Tikah.. haha..

kitorang kecik2 memamg kamceng gila2.. selalu aku nanti tido sana.. kalo family dia nak g berkelah mesti ajak aku.. tak kira pergi dekat2 ka atau jauh2 mesti ada jugak.. cuma ikut mak aku bg ka x.. haha.. rindunya time tu.. pernah sekali tu aku gaduh ngan arwah tokwan aku.. aku merajuk lari g umah dia.. tido sana.. ala.. sebelah rumah ja pon.. bukan jauh.. mlm tu mak aku balik keja mai umah tikah pujuk aku balik.. aku kata xmau nak tido gak ngan tikah.. mak dia pon kata tak pa la.. bagi depa tido dua orang.. yeee... hehe.. mak aku pon mengalah..

tadika : kitorang tadika asing2.. dia tadika kat pra sekolah.. aku lak tadika private.. private la kononnya sebab 5 orang ja yang ada pon.. betul2 private..

then masuk darjah 1.. kitorang dapat kelas sama.. yeye.. apa lagi.. selalu la berduaan g skolah.. pastu naik darjah 2 tak sama kelas dah.. tapi kami mesti berduaan gak pergi sekolah.. sampai la darjah 6 baru dapat sama kelas balik.. memang syok time tu..

cuma bila tingkatan 1.. aku tak sama kelas dengan dia.. tapi kami naik bas skolah sama2.. then ditakdirkan kami gaduh sebab benda kecil ni.. tak bertegur sampai brapa bulan.. dasyat tu.. sampai la ke hari raya baru bertegur semula.. bila kita terlalu rapat ngan sumone.. bila gaduh msing2 ego.. haha..

1 kenangan aku takkan lupa bila aku, tikah dan kila melepak kat bilik tikah untuk sahur sama2.. pukul 2 pagi aku dan kila g ke mini market, tikah takmau ikut.. dia tolong kuncikan pintu ja.. pastu kami balik nak masuk pintu dah kunci.. then aku dan kila panggil dia kat tingkap.. bagus nya tikah.. dia tido pulak.. balik batu pon dia tak sedar.. haha.. sampai ke 5 pagi aku dan kila dok kat luar umah tunggu dia bukakan pintu.. hahaha..
so bila hbs tgktn 5 dia bertunang ngan TLDM.. then after 1 year, dia kawin.. aku mesti la pergi kan.. nama pon best fren.. =)

walaupon lepas kawin kami memang jarang jmpa dah sbb aku dah pindah rumah.. dia pulak ikut laki dia menetap kat perak la kedah la pahang pon ada.. tapi dia rajin kol aku.. aku ja malas kadang2.. haha.. bukan malas apa.. aku bz sangat.. apa yang bz pon tak tau la..  so last time aku jumpa dia, masa arwah pkcik aku meninggal.. dia mai.. terharu nampak dia.. n rindu nak bergosip dengan dia.. satu ja dia rajin tanya aku bila jumpa.. "hg bila nak kawin..? kalo hgpa 2 kawin mesti anak hgpa dah besaq" haha..

P/S : untuk cik tikah tersayang... walau pon aku jarang mesej hang atau kol hg.. tapi aku selalu ingt kat hg.. rindu nak dok melepak dalam bilik hg macam sebelum hg kawin.. ahaha.. aku still teringat lagu rahmat yang hg nyanyi dulu masa melepak kat bilik hang.... haha..   terutama part ni

Siapa merebut seri cinta
Waktu aku buka jendela
Di keheningan pagi indah
Siapa sejambak mawar merah
Harum di kamar hatimu
Hingga diriku disingkirkan



notakaki : nanti aku tempekkan gambar dia.. =p

Khamis, 16 Jun 2011

Jerawat

huh... benda paling semua orang tak suka.. walaupon benda tu kecik ja pon.. tapi pedih dia tu.. mak oi.. hahaha.. kadang2 jerawat ni suka naik kat tempat-tempat merepek.. haha.. bukan merepek apa pon.. selalunya jerawat suka naik kat tempat kulit kita kat muka yang berminyak.. betul tak? haha..

maksudnya benda ni suka menempek kat pipi.. hidung.. or dahi.. tapi kan.. benda alah ni tiba2 menganggu hidup aku.. aiceh.. haha.. selalunya aku sebulan sekali (ehem..) naik kat pipi.. atau kat hidung.. kat dahi jarang.. tapi ada gak.. ahaha.. paham tak..? MySpace

tapi ari ni benda ni naik kat hujung bibir aku.. ok.. benda ni naik kecik ja pon.. tapi sakit dia ni.. huurrrmmmm... tak tau nak cakap.. ahaha.. dah tu siap nampak putih lagi.. aku bagi pecah terus.. cam nak kuar air mata ni ha.. hahaha.. walaupon dah pecah.. sakit still ada wa cakap lu MySpace.. hahaha... MySpace sorry.. terlebih gelak.. hahaha..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Daisypath - Wedding