Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

Jom Exchange Link!!

Sabtu, 29 November 2008

KuCiNg Ku DaDa





Khamis yg lepas kucing aku yg jantan sekoq nih...(nama dier DaDa) tetiba ja muntah... yg peliknya muntah dier kuar buih2 ja...cian dier...aku ingat x da apa sgt la... ye lah suka sgt makan lipas tu... walau brapa kali aku jentik pala dia... huhuhuhu... sok tu aku balik dr kelas.. aku cari dier... dier sembunyi di celah2 bakul baju aku...skali aku angkat dier asal ringan sgt nih... dah tu dah jadi cam patung jerk kucing aku.. tergezut cam beruk gak aku nih.. risaulah... 

pastu dier muntah kuar cam darah... lagiklah aku takut.. ye la... kang kucing aku pendek umur.. aku lak yg nanti nangis lagik... so sabtu tu aku g umah mak aku.. aku bawa dier sama..mula2nya cam patung gak kucing aku..lama2 tu dier pon berbunyi jugaklah.. takut naik keta.. pestime la katakan.. hahhahaha... bila smpai kat umah mak aku trus dier cari tmpt dia nak landing.. tapi bukannya tidoq pon.. duk termenung ja.. x leh tidoq.. cian dia.. dah brapa ari cam ni... nak g klinik kerajaan memang totop... nk g klinik swasta x tau nak kna bajet bapa... dah la aku nih penganggur.. akak aku lak tgh pokai ckt..

jadik aku paksa dier minum air gak.. mak aku kasik cadangan suwuh sapu madu kat mulut Dada.. (cam doktor lak mak aku nih..).. aku paksa dier minum air gak.. sbb dier memang x mau makan n minum lgsg..

masuk ari ahad still cam tu gak dier... isnin tu aku balik klas aku nampak dier ada atas bumbung...waahhhh... dah sihat trus naik atas bumbung yer.. aku panggil dier.. dier nampak aku trus dier datang kat aku.. mulai hari tu aku g mana ja mesti dier la jadik bodygad aku...(g mana dlm umah ja pon).. kalo aku sembg kat luar umah ngan boy aku mesti dier nanti sibuk nak ikut gak.. dier nanti naik atas bumbung then nak terjun atas jalan.. isk... bahaya nih.. huhuhuhu.... Alhamdulillah...sihat jugak kucing aku akhirnya... ni lah gmbr Dada..(brapa bulan yg sudah gmbr ni... gmbr terbaru x tranper lagik.. pc aku ada virus.. kang hs kesayangan aku kena lak.. huhuhuhu...)

Rabu, 26 November 2008

Virus Oh Virus

brapa ari ni aku x on9.. sbb pc aku dijajahi oleh virus hodoh bernama apa ntah.. asal aku log in profile aku ja mesti nanti kuar not enough quota apa ntah.. then dis program has been terminate apa ntah... pastu aku masuk blah profile akak aku.. mula2 ok ja.. lama2 jadik cam tu gak.. ni x leh jadi ni... ni akakn menyebabkan hidup aku disebelungi kerisauan yg amat tenat sbb final projek aku lam pc... mati aku kalo pc aku wat gila.. jadi aku telah scan pakai avira... avast.. symantec... superantispyware.. spyware terminator ngan trojan hunter.... huhuhu.. memang byk virus yg telah menginap kat pc aku nih.. x blh jadik ni.. makin lama makin lembap pc aku ni cam pala otak aku dah... skali tu aku scan start up n memory using avast... alhamdulillah... berjaya jugak akhirnya... kesimpulannya... gunalah Avast... hahahaha... 

Rabu, 19 November 2008

Huhu..ada org terasa ker?

pas kes ari tu... ader sowg mamat ni mintak maap kat aku, ida ngan pia...(sep la tu...) aku dah maafkan dah pon.. sbb aku x marah sgt pon.. cuma nak pekena dia balik.. pia ngan ida yg tu hak depa la.. tapi yg aku heran ada sorg mamat mana ntah kat chatbox aku marah2 aku lak.. akunya suka hati la nak kata apa pon.. diorg semua member aku.. so apa masalah mamat tu... dah kalo dak2 lelaki leh pekena dak2 pompuan semua... napa kami x leh pekena depa balik lak? betul x...?(angguk dah la yer..) huhuhu... so sesapa yg terbaca post aku ni jgn termakan dlm hati lak.. kitorg semua member.. so diotg tau kami x makan dalam hati pon.. makan lam pinggan ja... hahahahaha... kesimpulannya... member tetap member...!~

Isnin, 17 November 2008

Huh! apa punya member!~

tadik time klas en.syihan skali lagik ku ngan teman2ku dimarahinya...pasai x siapkan keja yg dier kasik.. memang slh kami pon.. huhuhuhu.. kemarin besday ieda.. so dier bawa kek dtg kat kolej.. tapi mslhnya hbs ja kelas boy aku nanti amik aku balik.. so aku tkt x sempat nak tgk ida potong kek...(tunggu nak hbskan kek tu ja pon..)...hbs klas kul 5..so lam kul 4 tu pia suwuh sep g beli makan...tgh nak tunggu dier beli mesti klas dah hbs da.. so jimat time la.. tapi bila pia kol sep..sep x angkat lgsg.. kol wak pon x angkat gak.. byk kali gak..

aku pon tumpang kol sama.. aku kol paez xangkat.. aku kol sep pon xangkat gak.. wak lagik la x angkat.. smpai masuk voice mail.. huh.. telan kredit aku... xper ar.. aku pon ngan member pompuan smua x mau ckp ngan budak laki smua..

masuk2 ja studio.....:

paez: waniey, hg kol hs aku ka? aku silent hs la...
pastu aku diam ja...lama ckt..
paez:sep, dah jumpa hs hg ka? aku sembunyi tadik..(alasan ja tu...)
sep:(wat2 cari lak...)

huh... semua pakat wat drama... kalo x nak tolong beli x per ar...angkat ja la...tu pon susah... huh!~

Ahad, 16 November 2008

Masa Oh Masa

tik tok tik tok... dah pon 16/11 maksudnya ari ni besday ida.. dan maksudnya gak aku hnyatgl lagik sebulan setengah ja utk siapkan final projek.. bila ada masa terluang layan game la fs la ms la ym la vf la.. sgala benda leh dilayan semua aku layan.. tu juga masalahnya sampai aku terbuang masa cam tu ja...isk..isk..isk.. ok la aku nak wat keja jap.. daa.....

Rabu, 12 November 2008

PrOBLeM LeLaKi!!~

If u TREAT him nicely, he says u are IN LOVE with him;
If u Don't, he says u are PROUD.


If u DRESS Nicely, he says u are trying to LURE him;
If u Don't, he says u are from VILLAGE. 


If u ARGUE with him, he says u are STUBBORN ;
If u keep QUIET, he says u have no BRAINS .


If u are SMARTER than him, he'll lose FACE;
If he's Smarter than u, he is GREAT.


If u don't Love him, he tries to POSSESS u;
If u Love him! , he will try to LEAVE u.(very true huh?)


If u don't MAKE LOVE with him., he says u DON'T LOVE him;
If u DO!! He says u are CHEAP.


If u tell him your PROBLEM, he says u are TROUBLESOME;
If u DON'T, he says that u don't TRUST him.


If u SCOLD him, u are like a NANNY to him;
If he SCOLDS u, it is because he CARES for u.


If u BREAK your PROMISE, u Cannot be TRUSTED;
If he BREAKS his, he is FORCED to do so.


If u SMOKE, u are BAD girl; 
If he SMOKES, he is GENTLEMAN.


If u do WELL in your exams, he says it's LUCK;

If he does WELL, it's BRAIN. 


If u HURT him, u are CRUEL;

If he HURTS u, u are too SENSITIVE!!

Sori Yer En.Syihan..

tadik aku ader klas ganti.. kitorg kena ganti time malam.. aku x kisah sgt pon.. sbb seminggu sekali jerk pon klas tu.. aku sampai2 kat mm studio, dpa g tau lec aku (en.syihan dah bca blog aku.. aku raplah gak.. bukan la nak kutuk2 dia.. cuma menulis apa yg aku rasa...(bukan taip ka?) huhuhu... jgn marah yer en.syihan.. jgn potong markah saya yer nanti... hehehe...

Isnin, 10 November 2008

Satu Hari Yang Agak Sewel

tadi tghari kitorang semua kuar g lunch.. (aku, pia, ida, paez, eja ngan sep)... time makan tu eda ngan paez dok berdebat pasai ayat mati ngan meninggal.. lantak depa la.. janji aku leh makan sudah.. dah la lmbt kuar rehat.. tggu eda dkt sejam.. eja kol memula dier kata baru nak kuar.. tgu lagik 20 minit.. kol lagik.. dier kata atas motor.. tgu lagik 20 minit baru dier smpai.. kami semua punya la merana kelaparan....(bulan posa leh la tahan...)dah hbs lunch tu siot tul.. kasut aku terputus lak.. dah la pakai kasut tumit tinggi.. skit kaki aku.. nak x nak aku x ikut depa semua g giant kat bawah prangin.. aku ngan sep g 7 e g beli gam apa nama ntah.. sib bik.. kalo x susah aku nak jalan balik kolej ngan kasut cam hampes ni.. time diorg nak g giant tu.. ader ar mamat ni...(agak dalam 30 lebih kot..mamak or india x sure la) dier jalan smbil ushar ida ni.. tetiba ja dier mai rapat then...

mamat tu : adik! i LOVE u!(dier kata kat ida)
ida : terpinga2 gila..
pia : menjauhi ida dan mamat tu kerana terkejut..
paez n eja : gelak gila...

balik tu diorg citer kat aku.. aku pon tumpang sekaki gelak.. xsangka ida ni ramai peminat...hahahahahahahahaha.....

Pengumuman

tadik memember aku view akunya blog.. then diorg nampak aku kutuk2 diorg.. trus diorg nak wat blog sendiri.. hehehehe... tapi best gak.. baru leh kutuk mengutuk.. huhuhuhu...

பகியங்க்போரிங்க்டேரமட்...

skrg ni aku ader kat kolej... lec aku kata klas start kul 9.. tapi x nampak batang hidung pon.. huh.. kul 9.40 baru nampak muka dier.. aku pon wat la muka bodo semacam masuk klas dier.. ye lah.. jumaat aku xdtg kelas dier..(rajin ponteng ni..).. masuk2 jerk dier suruh sign atenden.. pastu dier tanya apa yg aku x phm pasai asp.. aku pon wat la muka blur.. dier lupa ker aku final projek wat animation...?(memember aku semua sehati sejiwa sepadu tenaga wat web...).. huhuhu... dah la aku x beli laptop lagik... aku mai kolej nganga ja lebih.. ye la.. klas 2 jam ja.. tapi aku duk lepak kat kolej sampai 8jam..(cam keja lak plak...) memember aku smua ngan laptop diorg.. )jeles ni weh...) xper... tgu lgik sebulan kopem aku dpt laptop.. hahahah...(gelak cam setan aku nih...).... huh.. satu lagik apa punya ngong la pc ni.. tajuk utk post ni aku nak tulis pagi yang amat boring.. skali aku tekan space skali tu dier translit jadik tulisan tamil.. cam la aku ni pandai sgt bahasa tamil nih..

Sabtu, 8 November 2008

Cam na ni??

-kalo ikut perancangan sok aku nak g berkelah ngan boy aku..
-kalo jadik g, so aku ingat nak masak ayam feveret dier..
-tapi dier x dtg2 kat aku lagik.. aku nak g giant g beli brg2 utk msk sok..
-cam na ni.. kol dkt berpuluh kali pon x angkat.. grm ni..
-biar la kat dier.. aku nak g umah mak aku.. leh layan sehati berdansa stg mlm..
daaa....

hari ni... bowing teramat sgt...

-bgn kul 12 tghari...(anak dra apa ni..)
-12.30 layan gmbr hindi kat tv2..
-hbs tu ym jerk memanjang
-kol boy aku.. x angkat2 pon...(ni aku nak hangin ni..)
-nak kena iron baju keja akak aku jap.. (mlsnya..)

Khamis, 6 November 2008

5/11/08

hari ni aku bgn agak lewat...(memang pon slalu bgn lmbt).. xda klas ari ni.. so aku layan game ja la kat umah.. boring.. boring... ari ni boy aku (nama dirahsiakan) kata nak g wat lampu kat umah mak aku.. tunggu punya tunggu punya tunggu.. skali dier htr msj dier ada kat umah.. baru balik keja.. aku pon konon2 nak g mandi la.. ingat dier nak dtg.. pastu dier htr lagik msj kata dier penat sesangat.. aku dgn penuh senyuman trus membalas msj nya.."bby g la tido dulu.." (baby la plak.. adeh)dier suruh aku gerak kul 3.20.. aku pon ok.. layan game lagik.. skali tgk 3.30.. aku kol dier.. dier bgn.. dipendekkan citer dier x jadik g umah mak aku..

dalam pikiran aku ni dah terbayang muka mak aku yg agak2 ganas...(hehehehe...) apa la aku nak jawab eh.. xper la.. tawakkal je la.. mlm 2 akak aku g tau mak aku kol dier then marah2 aku.... (mati la aku sok..).. x per la.. sok pagi aku g umah mak aku then aku pujuk2 mak aku (cam hindustan plak..)..

skrg time dah kul 2.22 pg tapi mata aku x nak ngatuk lagik... tu la pasai bgn lmbt... tido pon lmbt.. aku dah boring gila ni.. nak ngadap game lagik.. pinggang aku cam nak patah dah ni.. mata aku cam nak terkeluar asyik dok membulat depan pc.. nak x nak aku nak layan game dulu... daaaaa... salam...

Selasa, 4 November 2008

Hari InI 3/11/08 =(

hari ni aku gaduh ngan sorg budak mangkuk ayun ni...(sep... nama dier yunus...)aku cakap ngan dier ari ni dier leh ja wat dek kat aku...(pekak ka apa...) x per ar sekali 2 kali 3 kali 4 kali 5 kali aku ckp ngan dier, dier wat pekak ja... sekali mai tahap aku btul2 naik angin tahap babun cipan semua ader... skali aku FIRE dier... tergezut beruk dier... hahahaha... puas hati aku... ari ni nasib aku agak teruk gak la.. sebelum tu aku,eja ngan pia dah kena marah ngan lec.. dah tu budak mangkuk ni wat hal ngan aku lak.. time member aku g mkn petang tu aku pesan samosa.. tapi dier dpt msj aku lmbt.. so dier x beli...(aku sedih ni eja.. hg x beli kat aku samosa.. sib bik x jadik cam gmbr batu belah batu bertangkup)... dah tu tadik malam aku makan tergigit tulang ikan... sakit gusi aku... uuuuwwwaaa.... so kesimpulannya aku skit gigi.....=(.. k lah.. aku nak install game... daaaa...

Sehati Berdansa Minggu ke -2


aku dah jangkakan pasangan noraini morat akan tersingkir.. walaupun persembahan mereka pada minggu ini agak memuaskan.. tapi apa kan daya.. xder rezeki.. persembahan yg agak menarik bg aku malam itu ialah of kos la rosma n khai... then sabrina, mizan, jamal, n lisdawati.. so... kita tunggu persembahan mereka utk minggu yg ke tiga...daaa...

Ahad, 2 November 2008

2/11/2008

semalam boy aku ajak g makan kat old town kat new world park.. tetiba ja dier kensel nak g... dier kuar ngan member dier.. geram pon ada gak.. tapi x pa la.. tdik siang dier ajak aku teman dier g cari rumah sewa.. sbgai balasannya (hehehe... bukan balasan pon.. nak smbut anniversary kami kapel 4 thn hari tu..) dier bawa aku g makan kat old town tadik.. huhuhu... apa lagik... siap2 lawa2 comel2 semua la... hahahaha... aku pesan asam laksa...(bukan leh nampak laksa... hantu laksa ni..) dier plak french toast n nasik lemak apa nama ntah.. sedap gak makan kat old town.. harga pon berpatutan gak la.. huhuhu.. dier janji ngan aku bulan depan dier nak blanja aku makan kat manhattan fish.. then hujung tahun kat sushi king la...(xsbrnya nak tunggu...)ok la... aku nak smbung cita pasai sehati berdansa lak... daaa....

Sabtu, 1 November 2008

Hari ni 1/11/2008

hari ni cazen akunya cazen bertunang.. aku mls nak g.. bukannya rapat sgt pon.. huhuhu.. (jht aku ni).. lantak diorang la.. bgn2 tdik aku ingat nak tgk la gmbr hindi kat tb2 tadik.. tapi.. gmbr lama plak dah... malasnya nak layan... skrg ni aku tgh tgu jam tepat kul 2 ptg utk tgk gmbr hindi kat tb3 plak.. tapi perut aku dok nyanyi lagu ala canggung.. jadi kesimpulannya aku nak g makan dulu... hahahahaha.... tapi sebelum tu jgn lupa malam ni ada sehati berdansa musim ke 2 minggu ke 2.. hopefully khai&rosma do the best n the best n the best.. huhuhu..daaaa....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Daisypath - Wedding