Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

Jom Exchange Link!!

Jumaat, 29 Januari 2010

Thaipusam!~

sok thaipusam.. tp ari ni diorg dah smbt sbb nak bawa trun tokong ka apabenda ka x tau la.. sok on da way nak g keja mmg aku nanti lalu dekat komtar, utk trus g bleh jelutung ekspress.. tp apa boleh wat.. mmg jam gila la.. dgn segala wangian smua pon ada.. huhu.. aku terpikir gak, sok aku keja stengah hari ja, so nak balik tu mmg kopem jam punya la.. hurmm.. pandai2 lah bf aku masuk2 lorong smua..

ok la.. nak kena wat name card dulu.. daaa..

Sabtu, 23 Januari 2010

Picx Time!~




Isnin, 18 Januari 2010

MALAM YG H***M!!!

geram gila aku kalo teringat balik kes yg jadi ari jumaat baru ni.. (15 Januari 09).. smpai bila2 pon aku x kan lupa!!

balik keja ptg tu, aku ngan bf aku g kulim.. di htr aku g umah mck aku sbb dia nak g main futsal ngan member dia kat mak mandin.. dia kata boring nak balik sorg2 nanti.. sbb nak kena naik jmbtn pulau pinang sorg2.. so aku ikut ja la.. sbb aku ni mmg jenis suka ronda..

nak jadi cerita.. dia hbs futsal kul 11 lebih.. so kul 12.20 pg dia smpai umah mcik aku.. dia makan ckt dulu.. pastu kul 12.50 kami bertolak nak balik penang la.. aku tergerak hati sblm balik tu aku kata kat dia
aku : kita balik naik feri ja la.. mls nak naik jmbtn..
dia : bukan xmau naik feri.. tp lambt nak kena tgu sejam skali.. sbb dah tgh mlm..
aku : ok la..

trn2 ja dr jmbtan, berhampiran ngan caltex b4 tesco, ada 3 keta polis melintang tgh jalan.. kami smua yg lalu situ terbantut.. aku tkt gak ingatkan ada kes tembak ka, eksiden ka apa.. pastu aku nampak byk motor2 kmplan lalu.. so aku mmg agak la polis2 ni nak kepung mat2 rempit semua.. so hbs tu polis2 tu smua belah, aku ngan bf aku pon trus ja la jalan.. sbb sok pg 2 2 org keja.. dah la kul 1.20 time tu.. sampai kat selekoh tepi tesco tu, aku nampak polis2 ni tgh halau budak2 yg naik mtr ni kmpul kat tpi jalan.. suruh tolak mtr ke tepi.. sapa yg x ikut ckp, nanti kena libas dgn benda plastik warna oren yg kat tpi jalan tu..

so kami tgu tepi la.. termasuk keta2 ngan mtr2 yg mana trn jmbtan atau dr bayan lepas.. pastu kami nak teruskan la perjalanan kami, then abg poluis ni siap ckap, yg keta boleh jalan.. tp yg mtr2 smua kena patah balik.. ada gak yg smpt lari.. aku ngan bf aku terkejut gak.. awat kami kena pth balik.. bf aku nak tanya dah polis tu, aku kata jgn la.. nanti dia kena pkl lak.. aku dah kecut prut tgk budak2 yg x dr ckp tu kena pkl.. aku pon trn la dri mtr..

lepas tu polis suruh kami tolak mtr smpai kat tepi tesco.. dia suruh pembonceng duk kat bahagian belakang skali.. kami yg pembonceng ni smua kena duduk bertinggung.. then diorg minta ic smua.. bygkan kena duduk bertinggung slama hmpr 1 jam.. pastu wartawan ngan cameran smua dtg.. aku dah raplah la.. aku x wat salah apa pon.. tp depa tahan gak.. bila kami smua tnduk pala.. polis tu kata wat pa nak tunduk.. malu ka.. aku pon angkat la muka.. wat pa nak malu.. bukan aku wat slh pon..

pastu diorg kata kami smua kena tolak mtr g smpai kat ipk.. dekat komtar tu.. gila ka apa.. dr jelutong tolak mtr smpai kat kmtr.. sian kat bf aku kena tolak mtr.. aku pon jalan la ramai2.. sib bik ada gak budak pmpn lain sama.. malu gila time tgh jalan ni cameraman ngan reporter smua dok amik gmbr.. lagi polis2 ni duk bising "kalan cepat.. jalan cepat.. rapat2 sikit.."
geram gila la aku.. kami pmpn2 smua jalan blakang skali.. ye la laki boleh la.. kuat sikit diorg nak jalan jauh.. yg pmpn ada gak yg pakai tumit tgi.. sib bik aku pakai selipar ja.. hmpr2 kmtr, ada pacik polis ni bg tumpang kami 5 org naik keta dia.. then dia pon tanya la kami smua dr mana..

aku : sya dr kulim pck.. saya g umah mcik saya.. turun2 jmbtan ja diorg dah tahan kami smua..
pck polis : napa x guna jalan lain..
aku : mana saya nak tau ada roadblock ni smua..
pck polis : yg ni percubaan kali ke 3 kami nak tgkp mat2 rempit.. kali pertama gagal.. kedua pon gagal gak.. kali ketiga baru berjaya..
pck polis : sblm ni ada penduduk kat condo tepi tesco ni amik gmbr then dia hentam Ketua menteri penang.. skali ngan polis kena.. jadi kami kena pastikan kali ni mat2 rempit smua kena tahan..

skali aku pon kena tahan la.. hurmmm...

pastu kami smua kena beratur lagi.. then duduk bersila nak tgu giliran utk urine test.. yg mana bawa mtr smua.. mtr siorg kena wat test jpj.. ada gak la dlm 10 mtr kot x slah aku yg kena sita.. ada gak brapa org kena tgkp smua urine test positif..

dlm hati aku ni bila la leh balik.. dh la keja sok.. dekat kul 5.30 pagi diorg panggil nama bg balik ic.. aku tgu bf aku dekat pkl 6 baru leh balik.. balik 2 bf aku trus ajak g makan pg.. dia dah lapar gila.. kalori smua dah hilang.. kena tolak mtr dkt 2 jam.. mana x letih.. aku dah x lalu makan apa.. aku cuma na balik tido ja.. so balik tu.. aku htr msj kat manager aku kata aku x g keja..
balik tu aku tido trus smpai kul 4 ptg baru bgn..

mlm tu aku g tgk wayang kul 11 mlm.. balik ja sblm gurney.. polis tgh siap2 nak wat roadblock.. aku dah kecut perut dah.. trus aku ngan bf aku balik umah x kuar g mana dah..

so.. mmg sakit hati pon ada.. kelakar pon ada.. penat letih smua pon ada..!!

Rabu, 6 Januari 2010

Karaoke!~

wawa...boringnya ari ni.. nak wat apa pon x tau.. dah la lama gila x g menyumbangkan suara aku kat bilik2 kecik yg ada mic tu.. hehe.. boy aku janji nak g lam mgu ni.. tp mcm belum nampak tanda2 dia nak bawa aku g ja.. hurrmmm... =(..

dulu time otak aku tgh problem mmg slalu layan karaoke ngan member2 pmpn.. smua gila2.. bantai ja la sora cam katak ka apa.. janji hepi.. aiceh..

aku ingat nak try bg rosak lagu jika kau ubah fikiran.. tp tkut aku yg smput lak.. kang boy aku gelakkan aku kaw-kaw punya.. huh.. lagu wajib amik ngan boy aku kalo baldu biru.. feeling2 awie ngan ella la ni.. hahaha.. nak try lagu pakai buang.. kang aku kena buang dr bilik tu.. haha.. erm... kasik lagu sentimental lak...errrmm... lagu apa nak bantai ni eh.. x pa la... balik ni kau nak listkan lagu2 apa aku nak try.. hehe.. nanti aku dah listkan aku listkan kat sini lak.. hehe... da...xoxo!

My New Layout

Penin gak pala nak guna layout baru ni.. dah lama x tukar layout, so mmg dah lupa cam na nak simpan widget2 smua.. nvm.. leh aku buh widget lein lak.. hehe.. nanti ada msa baru aku tkr headlines atas tu.. kena cari gmbr yg sesuai gitu.. hehe.. daaa from now... got to continue work.. xoxo..!~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Daisypath - Wedding