Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

Jom Exchange Link!!

Jumaat, 14 Mac 2014

Young Hypertension Part 1

بسم الله الرحمن الرحيم


Baru ni ahad tu aku ke klinik.. disebabkan sakit dibahagian belakang kepala.. petang tu aku g jogging.. jauh juga lak kali ni.. penat tu mmg ada.. balik tu mmg tertido terus.. bangun tido ja terus sakit belakang kepala... so en tunang pun bagi cadangan ke klinik.. in case tak sihat gak, leh amik mc untuk esok..

so pergi la ke klinik kesayangan en tunang ni.. haha klinik tejani kt tg bungah.. kira ni dah last patient... so masuk tu doc pun memulakan temuramahnya.. lepas g tau sekian2.. dia pun check BP (Blood Pressure).. jeng jeng jeng.. xdpt bacaan.. so pam lagi.. still xleh.. dah 3 kali pam.. tukar yang lain kot2 rosak.. then pam 2 kali lagi still xleh read.. then tukar digital.. sekali pam tu.. tu dia... 253/140 (lupa bawah lebih kurang cam tu la..) milkysmileha.. mau tak kena marah dgn doc tu.. dia tanya lagi ada rasa pening tak.. aku kata tak rasa pening.. cuma rasa nak muntah 2 3 hari ni.. so doc pun bsg2.. then suruh p amik urine nak test lak.. hbs setle semua.. dia suruh dtg balik sok pagi utk check up skali lagi.. dia bagi la ubat for vomit, pening, pain killer n for kurangkan darah... n mc mestilah dapatkan... milkysmile

p/s : berbekas tgn aku jadi line2 merah sbb kena pam smpai brapa kali.. milkysmile

pastu keesokkannya.. g lagi klinik tu.. doc lain plak.. shift lain kan.. so check BP.. ha.. mmg xtrn.. apa lagi... "I akan keluarkan surat, u bawa ke hospital for check up selebihnya".. baik lah doc.. si tunang dah dok panik dah.. aku lagi la... kena admit ka x ni.. uwaaaa... serius aku takut kalo kena admit.. then dia hantar aku balik rumah, dia terus ke tempat keja untuk amik leave utk teman aku ke hospital esok tu.. 

so utk bahagian di hospital.. kita sambung next post ya.. haha.. milkysmile

1 komen yg ikhlas:

liyana berkata...

pikiaq pa wanioiii

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Daisypath - Wedding